Artsen genomineerd voor Nederland Bedankt-boek
Plaats een reactie
Drie artsen zijn tot nu toe genomineerd om met hun verhaal te verschijnen in het Nederland Bedankt-boek. In dat boek worden 48 personen geportretteerd die een bijzondere rol hebben gespeeld in de coronaperiode.
Medisch Contact-blogger en aios anesthesiologie Coen Feron is een van de genomineerden. Feron: ‘Toen ik erover hoorde, vond ik het raar dat ik als “held” werd bestempeld. Ik heb voornamelijk ziek thuisgezeten. Ik vond het iets te veel eer. Maar ik heb begrepen dat het voornamelijk om mijn blogs op de website van Medisch Contact gaat, dat het wordt gewaardeerd dat ik een inkijkje heb gegeven in mijn eigen ziekteverloop. Dat ik heb laten zien dat je ook als zorgverlener zomaar covid-19 kunt oplopen en dat je niet weet hoe het beloop zal zijn. En dat zorgverleners soms de lastigste patiënten zijn.’
Straatdokter en Medisch Contact-blogger Marcel Slockers is ook genomineerd. Hij reageert verrast: ‘Eigenlijk vind ik dat niet ik, maar alle straatdokters gezamenlijk zouden moeten worden genomineerd. We hebben er samen alles aan gedaan om grote verspreiding van covid-19 onder dak- en thuislozen te voorkomen, omdat zij extra kwetsbaar zijn. We hebben de gemeenten meteen gevraagd om maatregelen, zoals minder mensen op een slaapzaal, niet meer uitloten, dagopvang omdat andere voorzieningen dichtgingen en isolatieplekken voor personen met (een verdenking op) het virus. Inmiddels heeft de gemeente ook een hotel opgekocht waar mensen naartoe kunnen die corona hebben of het testresultaat afwachten. We zijn tot nu toe in onze opzet geslaagd en dat laat zien dat je zo’n pandemie alleen kunt bestrijden door echte samenwerking, creatief te denken en te durven vragen.’
Naast Feron en Slockers zijn nog negentien mensen tot nu toe genomineerd voor het boek en nieuwe nominaties kunnen nog worden gedaan. Onder hen is ook nog specialist ouderengeneeskunde Wilma Albers. Het boek is een initiatief van vrijwilligers die veelal werkzaam zijn in de media. De totale opbrengst van het boek gaat naar Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC), een fonds dat financiële steun biedt aan zorgverleners (of hun familieleden) die zelf op de ic terechtkomen of overlijden door corona.
Lees ook-
Simone Paauw
Simone Paauw interviewt het liefst de ‘gewone arts’ met een bijzonder verhaal. Ze heeft aandacht voor diversiteit en inclusie in de breedte, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag (op de werkvloer) en de positie van vluchtelingen en vluchteling-artsen. (Gezondheids)recht en medisch tuchtrecht hebben haar bijzondere interesse.
- Er zijn nog geen reacties