Podcasts

filter

225 gevonden resultaten

search_results_from 1 search_until 10
 1. mc - de podcast
  18 april 2024

  Te gast: psychiater en schrijver Erik Rozing | Tuchtzaak: huisarts wil met pensioen, 35 patiënten maken bezwaar | Blogger Goda Choi over sollicitaties voor opleidingsplekken

  Erik Rozing is psychiater en schrijver van romans en korte verhalen. Recent kwam zijn verhalenbundel Waanbeelden uit. In de tuchzaak: mag een huisarts werkzaamheden voor een instelling voor verstandelijk gehandicapten beëindigen?
  [Te gast: psychiater en schrijver Erik Rozing | Tuchtzaak: huisarts wil met pensioen, 35 patiënten maken bezwaar | Blogger Goda Choi over sollicitaties voor opleidingsplekken | medischcontact]
 2. mc - de podcast
  11 april 2024

  Wink de Boer over lagekansgeneeskunde | Tuchtzaak: huisarts vergat visite | Blogger Susanne van der Velde over leren parkeren

  Oud-ziekenhuisbestuurder en mdl-arts Wink de Boer betoogt dat zorgprofessionals en wetenschappelijke verenigingen low value care of: lagekansgeneeskunde moeten staken. Hoe zou dat er in de praktijk uitzien? Ook heeft hij een boekentip.
  [Wink de Boer over lagekansgeneeskunde | Tuchtzaak: huisarts vergat visite | Blogger Susanne van der Velde over leren parkeren | medischcontact]
 3. de groene zorg
  3 april 2024

  Gezonde mensen op een gezonde planeet: klimaatrechtvaardigheid en gezondheid(szorg)

  Klimaatrechtvaardigheid: wat is het eigenlijk? Hoe verhoudt het zich tot gezondheid en zorg? Wat is eigenlijk rechtvaardig? Vooral wanneer we het hebben over de oorzaken van klimaatvervuiling. Moeten vervuilers betalen? Op dit moment lijkt het er eerder op dat de vervuiler de regels bepaalt. En dat is precies wat we moeten veranderen! Dus: hoe komen we van ‘de vervuiler bepaalt’ naar ‘de vervuiler betaalt’?
  [Gezonde mensen op een gezonde planeet: klimaatrechtvaardigheid en gezondheid(szorg) | medischcontact]
 4. mc - de podcast
  28 maart 2024

  Mieke Kerkhof: ‘Ik heb echt een missie, dat vrouwen niet de spreekkamer in komen met onzin van internet’

  Gynaecoloog Mieke Kerkhof komt vertellen over haar nieuwe boek Kunnen eierstokken echt rammelen? en over patiëntencontact in de spreekkamer, waar soms rare vragen opdoemen. Ook vertelt ze over de voorstelling Een levendige avond over de overgang waarmee ze met collega-gynaecoloog Manon Kerkhof op de planken staat.
  [Mieke Kerkhof: ‘Ik heb echt een missie, dat vrouwen niet de spreekkamer in komen met onzin van internet’ | medischcontact]
 5. mc - de podcast
  21 maart 2024

  ‘In een Open Spookhuis willen we spookverhalen weerleggen over je loopbaan als specialist’

  Gersten Jonker, anesthesioloog en opleider anesthesiologie, en Darwin Woodley, student geneeskunde zijn in de studio te gast. Ze vertellen over een nieuw initiatief: het Open Spookhuis. Hierin gaan artsen en studenten met elkaar in gesprek over vooroordelen die leven over het vak.
  [‘In een Open Spookhuis willen we spookverhalen weerleggen over je loopbaan als specialist’ | medischcontact]
 6. de groene zorg
  20 maart 2024

  Technologie als oplossing - utopie of dystopie?

  In aflevering 2 van de Groene Zorg Podcast spreken Evelyn Brakema en Judith de Bree met Frank Willem Jansen, onder meer gepensioneerd gynaecoloog en voorzitter van de Groene OK en Medical Data.
  [Technologie als oplossing - utopie of dystopie? | medischcontact]
 7. kopcast
  18 maart 2024

  ‘Compassie zou getest moeten worden in de toelatingsprocedure voor de studie geneeskunde’ 

  Ter afsluiting van de KopCast-reeks ‘over geluk, diversiteit en inclusie’ gaat Casper rond de tafel met jonge (toekomstige) collega’s: Özlem Pehlivanoǧlu, Priscilla A. Maria en Romy Pothof. Laaf u aan de energie én wijsheid van deze jonge mensen! Een gesprek over #kansenongelijkheid #discriminatie #opleiding en #toekomst.
  [‘Compassie zou getest moeten worden in de toelatingsprocedure voor de studie geneeskunde’  | medischcontact]
 8. mc - de podcast
  14 maart 2024

  ‘Maak permanent ruimte in de zorg voor nieuwe ziektes als long covid’

  Mdl-arts Wink de Boer, voormalig medisch directeur van ziekenhuis Bernhoven, betoogt hoe de zorg beter kan inspelen op nieuwe ziekten, zoals long covid. Hij trekt de vergelijking met een schouwburg, waar altijd een aantal stoelen wordt vrijgehouden. Hoe zit dat?
  [‘Maak permanent ruimte in de zorg voor nieuwe ziektes als long covid’ | medischcontact]
 9. mc - de podcast
  7 maart 2024

  ‘Mijn patiënten met kanker vragen: wat kan ik zelf doen om te zorgen dat ik me beter voel?’

  Te gast is chirurg-oncoloog Eva Noorda, tevens arts integrative medicine/leefstijlarts in het Isala, Zwolle. Zij bepleit meer aandacht voor leefstijl en integratieve geneeskunde – mits evidencebased – in de begeleiding van patiënten met kanker.
  [‘Mijn patiënten met kanker vragen: wat kan ik zelf doen om te zorgen dat ik me beter voel?’ | medischcontact]
 10. de groene zorg
  6 maart 2024

  Klimaatfeiten en zorgkansen

  Gerard van der Steenhoven, voormalig directeur van het KNMI en voormalig decaan bij de faculteit technische natuurwetenschappen van de Universiteit Twente, neemt ons mee in de recente KNMI-klimaatscenario’s. Niet alleen de scenario’s over ‘de Noordpool’, maar ook de directe gevolgen voor onze Nederlandse gezondheid(szorg).
  [Klimaatfeiten en zorgkansen | medischcontact]