Boeken en films & zo

filter

2403 gevonden resultaten

search_results_from 1 search_until 10
 1. [Werken in blessuretijd | medischcontact]
  boek

  Werken in blessuretijd

  Ze stellen zichzelf voor: Berend is net begonnen als anios heelkunde, Marijn werkt als trauma­chirurg en opleider in een academisch ziekenhuis. ‘Berend maakt dingen mee die Marijn alweer vergeten is. En Marijn doet dingen waar Berend naar opkijkt, of zijn eigen ideeën over heeft.’
 2. [Ben je bezopen? | medischcontact]
  theater

  Ben je bezopen?

  Wat is een verslaving nou precies? Ex-psychiater Bram Bakker en zijn zoon (en cabaretier) Fimme Bakker onderzoeken in
 3. film

  Smoke Sauna Sisterhood

  In de beslotenheid van een rooksauna op het platteland van Estland deelt een groep vrouwen meer dan alleen een weldadige ‘welnessdag’. Ze zweten in de hitte, plonsen in een wak, vertellen soms geestige anekdotes over seksualiteit maar ook pijnlijke geheimen, zoals onmachtige moeders en een lang verborgen verkrachting. Daarmee is de rooksauna een helende plek.
 4. [In gezonde staat | medischcontact]
  boek

  In gezonde staat

  In een drietal hoofdstukken beschrijft Simon Schama in In gezonde staat de geschiedenis van de pokken, cholera en de pest. Geen vreemde chronologische volgorde, want de pestuitbraken die hij behandelt zijn niet de klassieke middeleeuwse, maar die in Brits-Indië rond 1900.
 5. [Lijf, brein en slijm | medischcontact]
  boek

  Lijf, brein en slijm

  Kinderen (groep 6/7/8) die nog op zoek zijn naar een onderwerp voor hun spreekbeurt (en alles leuk vinden over pies en poep en mee-eters), kunnen terecht bij Lijf, brein en slijm van de Engelse microbioloog Paul Ian Cross, dat feitjes, weetjes en quizjes bevat.
 6. [The age of destroying | medischcontact]
  boek

  The age of destroying

  Pauline Peyrade won dit jaar de Prix Goncourt voor haar debuutroman The age of destroying – de Neder­landse vertaling van dit Franse boek draagt een Engelse titel. Het boek bestaat uit twee monologen van Elsa, respectievelijk op jonge en volwassen leeftijd.
 7. [Therapie | medischcontact]
  tv

  Therapie

  Vijf therapeuten, met allemaal hun eigen expertise, laten ons meekijken bij echte sessies. Hun cliënten stellen zich open, maar omwille van hun privacy blijven ze buiten beeld en zijn hun stemmen door acteurs ingesproken.
 8. [The Eternal Memory | medischcontact]
  film

  The Eternal Memory

  In de documentaire The Eternal Memory volgen we het Chileense echtpaar Augusto Góngora en Paulina Urrutia.
 9. [This Will Not End Well | medischcontact]
  tentoonstelling

  This Will Not End Well

  De bekendheid van de altijd al spraak­makende Amerikaanse fotograaf Nan Goldin (1953) nam toe na haar acties tegen de familie Sackler van het oxycodonimperium: zij acht hen primair verantwoordelijk voor het zeer grote aantal oxycodonverslaafden dat de VS inmiddels telt.
 10. [De leegte voorbij | medischcontact]
  boek

  De leegte voorbij

  Op 22 november mag je naar de stembus. Nog net even tijd om er een boek bij te pakken dat je keuze misschien mede kan bepalen.