Laatste nieuws
Wetenschap

Groente beter voor de lijn dan vet

Plaats een reactie
Thinkstock
Thinkstock

De resultaten van onderzoek leiden niet altijd tot een 'eureka!'-gevoel. Soms is 'goh' meer op zijn plaats.

Voeding met een lage energiedichtheid, zoals fruit, groente en volkorenproducten, zijn beter voor de lijn dan eten met vet en toegevoegd suiker, oftewel een hoge energiedichtheid. Dat durven Rafael Perez-Escamilla en anderen te zeggen op basis van een review die in Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics verscheen. Perez-Escamilla en anderen bestudeerden zeventien studies en vonden bewijs voor een verband tussen het aantal calorieën per hoeveelheid voedsel en lichaamsgewicht, zowel bij volwassenen als bij kinderen.

Journal of the Academy of Dietetics 2012, doi: 10.1016/j.jand.2012.01.020: Dietary Energy Density and Body Weight in Adults and Children: A Systematic Review
Wetenschap dieet
  • Sophie Broersen

    Journalist en arts Sophie Broersen schrijft over geneeskunde en zorg in de volle breedte: van wetenschap tot werkvloer, van arts-patiëntrelatie tot zorg over de grens. Samen met de juristen van de KNMG becommentarieert zij tuchtzaken. Sinds eind 2020 werkt zij daarnaast als arts bij het team seksuele gezondheid van de GGD Hollands Midden.  

Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.