Elfstedenzwemtocht levert ruim 2,5 miljoen euro op
2 reacties
Na 163 kilometer beëindigde zwemmer Maarten van der Weijden maandag noodgedwongen zijn Elfstedenzwemtocht.
Huisarts-epidemioloog Marco Blanker, aanwezig op een volgboot, hakte na 55 uur de knoop door. Van der Weijden had last van uitputtingsverschijnselen, een verstoorde zoutbalans en misselijkheid.
Van der Weijden, die zelf in 2001 de diagnose acute lymfatische leukemie kreeg, haalde met zijn zwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op voor KWF Kankerbestrijding.
Kritiek is er ook, bijvoorbeeld over waarom de zwemmer zijn eigen gezondheid op het spel zet om geld in te zamelen.
Lees ook:-
Simone Paauw
Simone Paauw interviewt het liefst de ‘gewone arts’ met een bijzonder verhaal. Ze heeft aandacht voor diversiteit en inclusie in de breedte, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag (op de werkvloer) en de positie van vluchtelingen en vluchteling-artsen. (Gezondheids)recht en medisch tuchtrecht hebben haar bijzondere interesse.
Henk van der Pol
psychiater, Heerenveen
Ben het volledig eens met collega Kok.
Al die verdwazing om ons als volk eendrachtig en goed te voelen! Met doorgaans echter een korte halfwaardetijd, waardoor er natuurlijk snel weer een nieuw spektakel moet worden bedacht.
Is er inderdaad te wein...ig geld voor kankeronderzoek? Ik heb geen idee, maar als dat zo is dan graag op een normale manier aandacht hiervoor. Als het nodig is om met zulk gekkenwerk mensen over te halen om geld te geven is er iets heel erg mis in mijn ogen.
Martin Kok
Huisarts, Oosterhesselen
Geachte redactie,
Niet alweer een stukje over deze altruïstische zelfkastijder.
Wat een aandacht voor de mislukte poging van deze man die tegen zichzelf beschermd had moeten worden. Kan die man van de buis, de radio, de krant en uit het medisch ...contact!
Ik begon eind vorige week met een lichte aversie tegen dit nieuws, maar inmiddels komt het echt mijn neus uit. Kankeronderzoek, best belangrijk, een heleboel ander onderzoek ook trouwens. Ik heb altijd te doen met al die mensen die lijden aan serieuze aandoeningen die veel minder aandacht krijgen. Schrijf daar eens een stukje over.
Was al deze verslaggeving van te voren afgesproken, of zo?