Artsen vaker bescherming op na dringend advies
Plaats een reactieStandaard een mondkapje dragen is sinds deze week het nieuwe beleid in sommige ziekenhuizen en huisartspraktijken, voor zowel medewerkers als patiënten en bezoekers. Ook artsen moeten dus vaker bescherming dragen, laten ze zien op Twitter.
Het kabinet deed deze week het dringende advies om een mondneusmasker te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Daar horen ziekenhuizen ook bij, zoals Rijnstate in Arnhem waar medewerkers vanaf nu een mondneusmasker dragen en patiënten en bezoekers wordt gevraagd om een masker te dragen.
Afstand
De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), met locaties in Almelo en Enschede, heeft ook een aantal corona-voorzorgsmaatregelen aangescherpt, per 1 oktober. Alle medisch specialisten en medewerkers moeten een mondneusmasker dragen als ze ‘bij het verlenen van zorg de anderhalve meter afstand niet kunnen waarborgen’, meldt ZGT in een verklaring. ZGT-chirurg Tim Verhagen toont zijn nieuwe werkoutfit op Twitter onder de hashtags #ookbuitenok en #primumnonnocere.
Shield
Het OLVG heeft een mondkapje per 1 oktober verplicht gesteld voor patiënten en bezoekers. En alle medewerkers dragen er nu een faceshield als ze de anderhalve meter niet kunnen aanhouden binnen het ziekenhuis, aldus het OLVG. ‘Nieuwe normaal’, merkt internist-infectioloog Kees Brinkman van het OLVG op bij een foto die hij van zichzelf met kunststof masker op Twitter plaatste. ‘Nu geen moment om nut/bescherming/risico te becommentariëren.....dat gaat al te veel mis in Nederland’, merkt hij op naar aanleiding van een kritische opmerking over het nu van zulke shields. OLVG-bestuursvoorzitter Maurice van den Bosch heeft op zijn LinkedIn-profiel een heel overzicht van medewerkers met faceshields gepost. ‘Tijdens een crisis is niets zo belangrijk als de kracht van het team’, merkt hij daarbij op.
Restaurantbeleid
Huisartsen in Drenthe wordt geadviseerd het ‘restaurantbeleid’ aan te houden vanaf deze vrijdag, dus een mondneusmasker op als ze ‘in beweging zijn’ op de praktijk of huisartsenpost, en dit alleen af te zetten als ze op hun werkplek zitten. Dat blijkt uit een tweet van huisarts Roelof Moes. De GGD Drenthe heeft huisartsen gewaarschuwd omdat in hun regio het aantal besmettingen het snelst groeit.
lees ook- Er zijn nog geen reacties