Boek: Het voedsellabyrint
Plaats een reactie
Verstandig met voedsel
Eindelijk een boek dat nuance aanbrengt in het geweld van dieetboeken. Het Voedsellabyrint gaat niet alleen in op de vraag wat we moeten eten, maar vooral waarom we eten wat we eten. Zeer relevant in de huidige cultuur van continue snoepverleiding waartegen het Voedingscentrum sinds 10 november een campagne is gestart. ‘Wat mensen eten, hoeveel, op welk moment en met wie is geen simpele uitkomst van rationele afwegingen maar een resultaat van onze cultuur, de economie, de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie’, zo schrijven Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid en Jutka Halberstadt, psycholoog-onderzoeker, beiden verbonden aan de VU. Het boek geeft zorgverleners een beter inzicht in de steeds groter wordende groep patiënten met overgewicht. Daarnaast biedt het artsen praktische adviezen om het gedrag van hun patiënten te helpen veranderen, zodat zij op de lange termijn gezonder zullen eten. DS
Het voedsellabyrint, Jaap Seidell & Jutka Halberstadt, Atlas Contact, 208 blz.
Bestel direct bij bol.com: paperback 17,99 | e-book 14,99
- Er zijn nog geen reacties