Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
17 maart 2017 1 minuut leestijd
Praktijkperikel

Screening

Plaats een reactie
getty images
getty images

Ik ben werkzaam in een innoverend en dynamisch ziekenhuis. Nauwelijks bekomen van de ‘go live’ van het digitale systeem EPIC, storten wij ons alweer op de heraccreditatie van JCI.

Een van de speciale aandachtsgebieden dit keer is ‘governance’ en hieronder valt ook human resources (ik kies niet bewust voor Engelse termen, zo is het jargon nu eenmaal). Nu, dat zullen we weten.

Omdat het moeilijk is de juiste personen voor onze vacatures te vinden, besluit mijn afdeling tijdelijk een emeritus hoogleraar in dienst te nemen, die twintig jaar lang supervisie heeft gegeven en sinds zijn emeritaat onafgebroken heeft waargenomen. Bij HR doorloopt hij alle fasen van een aanstelling van een nieuwe medewerker: uploaden van diploma’s, bewijs van goed gedrag, BIG-registratie, RGS-verificatie, et cetera. Het screeningsproces neemt meer dan zes weken in beslag. De afdeling heeft hem hard nodig en de emeritus wil graag zo snel mogelijk beginnen. Eindelijk dan ontvang ik, hoofd van de afdeling, het elektronisch gegenereerde eindrapport. De kandidaat is goedgekeurd, maar een puntje van aandacht is… zijn werkervaring.

print dit artikel
werk Praktijkperikel
Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties
 

Perikel insturen

Heeft u iets meegemaakt wat u deed fronsen, foeteren of lachen? Deel het met uw collega's!

Stuur uw anekdote in