Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
Tijn Pronk Anouk Maassen
23 maart 2011 1 minuut leestijd

Hoe weet een aspirientje waar de pijn zit?

Plaats een reactie
Dr. Dries Fortuin & zonen, Hoe weet een aspirientje waar de pijn zit?, Uitgeverij Maarten Muntinga, 120 blz., 14,95 euro.
Dr. Dries Fortuin & zonen, Hoe weet een aspirientje waar de pijn zit?, Uitgeverij Maarten Muntinga, 120 blz., 14,95 euro.

Wel een beetje dom

Hoe weet een aspirientje waar de pijn zit? is een boek met vragen die ooit door kinderen aan dokter Dries Fortuin zijn gesteld. Daar geeft hij dan antwoord op. Het boek is opnieuw uitgegeven door de zonen van Dries Fortuin. In het boek staat bijvoorbeeld: wie de eerste dokter was, waardoor je hoofdpijn krijgt en dat je met duiken je nek kan breken. Andere vragen zijn bijvoorbeeld: Is kleurstof slecht voor je? Krijg je moedervlekken van je moeder? Kan ik overgevoelig zijn voor mijn cavia?

Het is erg leuk om antwoorden te lezen die je misschien niet verwacht of omdat je het gewoon helemaal niet wist. Bijvoorbeeld dat het helemaal niet slecht is voor je ogen om bij weinig licht te lezen; je wordt alleen sneller moe. Of dat je de hik weg kunt krijgen door een broodje te eten.

Je kunt het boek gewoon doorlezen maar je kunt ook door middel van het register achterin allerlei dingen opzoeken. Wel een beetje dom is dat aspirientje niet in de register staat, want je kijkt altijd naar de titel. En hoe een aspirientje weet waar de pijn zit, daar zijn we nog niet achter.

In het boek staan leuke tekeningen die het lezen van het boek fijner maken.

Wij vinden het een goed boek dat iedereen in huis moet hebben. De opbrengsten gaan naar de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Anouk Maassen (12 jaar) & Tijn Pronk (10 jaar)

  • Rubriek Scoop

print dit artikel
Media en cultuur Boeken Kinderen
Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties