Meer van Hans van der Maas

  • ‘Wat je eet, fiets je er direct weer af’

    Fietsen en eten, een ideale combinatie. En het kan bij Happen en Trappen, een organisatie die 180 fietsroutes aanbiedt waarbij je onderweg culinair verwend wordt. Hans van der Maas reed voor GENIET een van de routes. Hier leest u zijn verslag.

  • Hemelse horeca aan de Waal

    In het centrum van Nijmegen bevindt zich een voormalig klooster uit het jaar 1196. Daar, op de rustieke Franseplaats, vlak bij de brede rivier de Waal, huist momenteel De Commanderie van St. Jan, een verzamelgebouw van horecaondernemers met als gemeenschappelijke noemer: ambachtelijk, in de meest natuurlijke betekenis van het woord.

  • Culinair genieten aan de overkant van het IJ

    Een gesprek over de hoofdstad gaat al vaak over gebrek aan parkeerplaatsen, overvolle terrassen, toeterende auto’s, enzovoort. En dus ontwikkelde en ontwikkelt de gemeente een aantal belangrijke voorzieningen, waaronder horeca, in Noord, aan de andere kant van het IJ. Misschien wel het meest bijzondere restaurant is Hangar, dat de naam van binnen en van buiten alle eer aandoet.

  • Kermis voor je smaakpapillen

    Bepaalde delen van Rotterdam-Zuid veranderen gestaag in ‘plekken om te zijn’. Zeker Katendrecht, vroeger een deel van de stad om zorgvuldig te mijden, gaat nu door voor een ‘hippe plek met uitstekende horeca’.

  • Le Jardin: restaurant en bloemenzaak ineen

    In Nederland hoef je nooit ver te reizen om bijzonder te kunnen dineren. Centraal bijvoorbeeld ligt restaurant, bloemist en aankomend hotel Le Jardin in Utrecht. Een restaurant dat zijn naam alle eer aandoet, want Le Jardin oogt en smaakt groen, met hier en daar een lekker stukje vlees, vis of gevogelte.

  • De Pier: eindelijk de trots van Scheveningen!

    Het is gelukt: De Pier in Scheveningen bruist. Na tientallen jaren van rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, pronkt de trots van Scheveningen als een pauw in de Noordzee. Wat u er ook wilt doen, u zult ervan genieten. En jazeker, u kunt er ook heerlijk eten. Marije Pietersma van De Pier leidt GENIET rond en we zijn meer dan aangenaam verrast.

  • Van TV Noordzee tot restaurant

    ‘De weg ernaartoe, de aankomst, de trappen omhoog, het uitzicht, het is een overweldigende ervaring. Al onze gasten komen boven met open mond en opgetrokken wenkbrauwen van verbazing. En dan weten ze vaak nog niets van de rijke geschiedenis van het eiland.’

  • Imposant eten op schip

    Dan, rijdend over een doodlopende weg naar de kop van het 3e Katendrechtse hoofd, verschijnt plots de imposante gestalte van het SS Rotterdam. Wat een machtig en indrukwekkend schip!

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.