Blogs
Roos Kuiper
Roos Kuiper
1 minuut leestijd
Blog

Weet je waar de wc is?

1 reactie

Deze vraag lijkt zo duidelijk, maar natuurlijk is het niet altijd zo simpel als het lijkt. Als iemand aan je vraagt of je weet waar de wc is, dan kun je deze vraag namelijk op twee manieren interpreteren:

1. Weet je waar de wc is? Ik weet het namelijk niet en ik hoop dat je het me kunt vertellen.
2. Weet je waar de wc is? Want je ziet er uit alsof je dat niet weet en anders kan ik wel even de weg wijzen.

Interpretatie 1 gaat ervan uit dat de gevraagde weet waar de wc is, terwijl interpretatie 2 juist van het tegenovergestelde uitgaat. Een verkeerde interpretatie van de vraag leidt dus al snel tot verwarring, zo bleek ook vandaag.

Locatie: de ok

Setting: het plaatsen van een heupprothese onder doorlichting (met behulp van röntgenstraling)

Vanwege de röntgenfoto’s die we tijdens de operatie zouden nemen, moesten alle aanwezigen op de kamer beschermende kleding aan. Een loodschort, bestaand uit een soort rok en hesje, en een schildklierbeschermer. De anesthesiemedewerkers (van wie één nieuw) waren druk bezig en hadden nog geen schildklierbeschermer. Aan mij kwam toen de vraag of ik wist waar deze hingen (ja) en of ik er misschien twee kon halen (ook ja). Bij terugkomst begon ik behulpzaam uit te leggen waar ze de schildklierbeschermers konden vinden, zodat ze deze voortaan ook zelf konden pakken. Deze uitleg werd ontvangen met een achteloze ‘ja weet ik, ja oké, dank je’.

Pas later realiseerde ik me dat ik haar vraag volledig verkeerd had geïnterpreteerd. Natuurlijk wist zij wel waar de schildklierbeschermers hingen, ze had die vraag alleen gesteld omdat ze niet zeker wist of ik, de nieuwe coassistent, wel wist waar ze hingen. Stond ik vervolgens met mijn domme hoofd aan iemand die al langer hier werkte dan dat ik geneeskunde studeerde, uit te leggen waar ze haar spullen kon vinden. Ze vond me waarschijnlijk maar een raar mens. Maar goed, ook dat zou ik verkeerd geïnterpreteerd kunnen hebben.

Ook van Roos Kuiper

coschappen
  • Roos Kuiper

    Roos is coassistent in Rotterdam, maar buiten haar coschappen is ze vooral heel druk. Zowel in de omgang als in haar volle agenda; hardlopen, zingen op de fiets en eten met vrienden zijn dagelijkse bezigheden. Tussendoor houdt ze jullie op de hoogte van al haar avonturen en hersenspinsels.  

Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.