
Boek: Waarom leven we nog?
Idan Ben-Barak is er duidelijk over in de inleiding van Waarom leven we nog?: het boek is niet bedoeld als handboek voor een gezonder leven, ook niet als studieboek.
Idan Ben-Barak is er duidelijk over in de inleiding van Waarom leven we nog?: het boek is niet bedoeld als handboek voor een gezonder leven, ook niet als studieboek.
De Opleidingsetalage houdt sinds deze maand haar eigen broek op. De website, die steeds beter en uitgebreider wordt, brengt aiossen en opleiders bij elkaar om stageplaatsen te vervullen. ‘Vooral bedoeld voor extra verdieping binnen je profiel’, zegt aios Ben Tomlow.
Het verhaal van een jong stel dat binnen een jaar tijd twee keer een zoon verliest. Lennard en Simon hebben hetzelfde zeldzame syndroom met een lange lijst handicaps, waardoor de kans op een zelfstandig en menswaardig leven nihil is.
31 jan - In deze documentaire maken we kennis met een groep licht verstandelijk gehandicapten die voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan, bestemming: Blanes.
Zo 24 jan - Hoe is het om te leven als vrouw met hiv? In Leven, liefde & hiv volgt Nadia Moussaid twee vrouwen uit Groningen en Amsterdam die elke dag worstelen met de gevolgen van deze ongeneeslijke ziekte.
Intrigerend familiedrama waarin de manipulatieve, sociaal gestoorde en naar eigen mening ondergewaardeerde zoon zijn familie tot waanzin drijft.
Patiënten met overgewicht die bariatrische chirurgie hebben ondergaan, blijken daar naast lichamelijke ook psychische voordelen…
Chronisch nierfalen (CNF) kan mogelijk worden toegevoegd aan de lange lijst bijwerkingen van maagzuurremmers…
17 jan - 'U hebt een probleem' is de passende titel van een korte documentaire over twee medewerkers van Bemoeizorg in Groningen, die proberen om de levens van Richard en Bernadette weer in het gareel te brengen.
In Zweedse laarzen van Henning Mankell maken we kennis met de Zweedse ex-chirurg Fredrik Welin. Hij woont op een eiland in de Oostzee en leidt een eenzaam en rustig leven.
Het nieuwe geneesmiddel selexipag zorgt voor significant minder complicaties onder patiënten met pulmonale arteriële hypertensie (PAH), maar heeft geen …
Verbeteringen in de behandelingsmogelijkheden hebben de overlevingskansen van patiënten met hodgkinlymfoom in de laatste decennia sterk verbeterd. Helaas …
Goede communicatie heeft invloed op de manier waarop patiënten pijn ervaren, maar het effect is beperkt. Dit blijkt uit …
Het vroegtijdig opsporen van ovariumkanker met de tumormarker CA-125 in combinatie met transvaginale echo’s (TVE’s) kan het aantal sterfgevallen …
Het bekijken van bloedstollende horrorfilms zorgt voor een stijging van stollingsfactor VIII, blijkt uit een opmerkelijke studie door Banne Nemeth, Luuk Scheres en…
In gemeenschappen waar scabiës endemisch voorkomt blijkt het effectief om op grote schaal medicatie voor te schrijven. Vooral…
Patiënten die lijden aan ernstige COPD zijn gebaat bij een nieuwe behandeling waarbij met een eenrichtingsventiel het beschadigde longweefsel …
Eén op de drie arts-assistenten heeft last van depressies of van depressieve klachten. Dit blijkt uit een grote internationale studie…
Verschillende risicofactoren spelen een rol bij het ontstaan van reumatoïde artritis (RA), waaronder genetische factoren, eetgewoonten, maar…
Het aantal gevallen van bacteriële meningitis bij Nederlandse volwassenen is de laatste jaren sterk afgenomen door het vaccineren op kinderleeftijd. Daarnaast…
Met Over de dood gesproken heeft Rob Bruntink een mooie selectie gemaakt van verhalen verteld tijdens de Elckerlijk-lezingen. In Terugkijken – Verhalen over leven worden 21 mensen aan het woord gelaten die zich in de laatste fase van hun leven bevinden
Hulpverleners werkten tijdens de aanslagen in Parijs volgens een crisisplan dat getuigde van grote professionaliteit. Dit schrijft Martin Hirsch …
De beroepsvereniging voor verpleegkundigen wil dat wettelijk wordt vastgelegd welke handelingen …
Protonpompremmers (PPI’s) behoren tot de meest voorgeschreven medicijnen ter wereld. De laatste jaren is het middel…
De prevalentie van neurale-buisdefecten in Europa is de afgelopen 20 jaar niet afgenomen, ondanks het advies aan vrouwen om …