Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Simone Paauw

Journalist

Simone Paauw (1978) werkt sinds april 2008 als journalist en webredacteur bij Medisch Contact. Ze interviewt het liefst de ‘gewone’ arts met een bijzonder verhaal en neemt graag een kijkje in de praktijk. Het nieuws uit de medische wereld en de rubrieken ‘De Aios’ en ‘De Balans’ hebben haar speciale aandacht.

Simone deed de deeltijdopleiding journalistiek in Tilburg. Eerder werkte ze als journalist bij Bijzijn, een vakblad voor verpleegkundigen.

Laatste artikelen

 • ‘Ik zag de volle spreekkamer en raakte in paniek’

  Pieter en John, beiden arts, kampten met paniekaanvallen en een depressie, maar spraken er met vrijwel niemand over. Op zoek naar hulp kwamen ze bij psychiater Antoinet Oostindiër, die een specialistische ggz-instelling heeft voor zorgprofessionals.

 • ‘Ik ben troubleshooter en vakantieredder’

  Als íets vervelend is tijdens de vakantie, is het wel ziek worden. Op vakantiepark Kamperland op Noord-Beveland kunnen toeristen terecht op het speciale ‘campingspreekuur’ van huisarts Hans van der Veen.

 • Hechten oefenen op bloemblaadjes

  Chirurgen uit de hele wereld gaan komende maand het hechten van kleine bloedvaatjes oefenen op tere bloemblaadjes. Neurochirurg in opleiding Victor Volovici (Erasmus MC) traint de chirurgen.

 • ‘Complicaties na prostaatverwijdering gedaald door concentratie’

  Sinds de invoering van een volumenorm voor radicale prostatectomie is het aantal complicaties gedaald van 196 naar 67 per jaar. Dat concludeert MediQuest na een analyse van ziekenhuisdata van de locaties die de operatie uitvoeren, die daalden van 59 in 2011 tot 36 in 2016.

 • Helft ouderen wil periodieke controle medicatie

  Ruim de helft van de thuiswonende ouderen is vóór een periodieke beoordeling van hun medicatie samen met de apotheek en de huisarts of medisch specialist. Dat blijkt uit een peiling die ouderenbond ANBO hield onder ruim zevenduizend leden en niet-leden.

 • Bespreekbaar maken autisme moeilijk voor bedrijfsartsen

  Bedrijfsartsen die een vorm van autisme herkennen bij een werknemer, schromen vaak dit te bespreken. Zij aarzelen waarschijnlijk, omdat ze verwachten dat een werknemer een opmerking over een vermoeden van autisme als stigmatiserend ervaart.