Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Simone Paauw

Journalist

Simone Paauw (1978) werkt sinds april 2008 als journalist en webredacteur bij Medisch Contact. Ze interviewt het liefst de ‘gewone’ arts met een bijzonder verhaal en neemt graag een kijkje in de praktijk. Het nieuws uit de medische wereld en de rubrieken ‘De Aios’ en ‘De Balans’ hebben haar speciale aandacht.

Simone deed de deeltijdopleiding journalistiek in Tilburg. Eerder werkte ze als journalist bij Bijzijn, een vakblad voor verpleegkundigen.

Laatste artikelen

 • Dagelijks sterven 15.000 kleine kinderen

  Iedere dag sterven er wereldwijd 15.000 kinderen jonger dan 5 jaar. Bijna de helft is jonger dan 28 dagen oud. Dat schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie op basis van een rapport van de Verenigde Naties.

 • Geen bewijs voor pil tegen gehoorschade

  Deskundigen, onder wie kno-arts Jan van Borden van het BovenIJ Ziekenhuis, waarschuwen tegen pillen die deze week tijdens het Amsterdam Dance Event worden uitgedeeld. De pillen zouden gehoorschade door de harde muziek kunnen voorkomen.

 • Opname na belagen van huisartsenpost

  Een 45-jarige man moet een jaar lang worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, nadat hij maandenlang een Nijmeegse huisartsenpost en twee huisartsenpraktijken heeft belaagd. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag besloten in een rechtszaak.

 • Minste studenten met beperking bij gezondheidsstudies

  Ruim 20 procent van de studenten in het wetenschappelijk onderwijs heeft een functiebeperking. Het aantal studenten met een beperking is afgelopen jaar gestegen, maar is het laagst bij studies op het gebied van gezondheid, zo blijkt uit de Nationale Studentenenquête die is gehouden onder 280 duizend studenten.

 • Foetus in kraanwater

  Een veel te vroeg geboren, overleden, foetus bewaren in een bakje koud kraanwater. Dan blijft deze langer mooi en kunnen de ouders en naasten de tijd nemen om afscheid te nemen. Ilona Tiemens-van Putten, arts op de Spoedeisende Hulp van het LangeLand Ziekenhuis, won met deze methode onlangs de Yarden Afscheidsprijs van 7500 euro.

 • Longartsen: ‘Orkambi niet vergoeden leidt tot vele doden’

  Het besluit van minister Schippers het medicijn Orkambi tegen taaislijmziekte niet op te nemen in het basispakket leidt komende jaren tot het vroegtijdig overlijden van vele mensen. Dat stellen kinderlongarts Kors van der Ent en longarts Harry Heijerman in een brief in De Volkskrant.

 • Artsen komen in bestuur Treant

  Chirurg Marco Dam en anesthesioloog David Post worden de twee parttime artsen in het bestuur van ziekenhuisgroep Treant