Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Marieke van Twillert

Journalist

Marieke van Twillert werkt sinds november 2015 als journalist voor Medisch Contact. Arbeidsmarkt en loopbaanperikelen hebben haar speciale aandacht. Maar ze volgt ook het levenseindedebat, medische technologie, discussies rond calamiteiten en internationale gezondheid. Een enkele keer maakt ze een uitstapje naar de cultuurpagina’s om een boek te bespreken. Marieke is afkomstig uit de dagblad- en weekbladjournalistiek, ze heeft onder meer gewerkt bij NRC Handelsblad, Intermediair en OneWorld.

Laatste artikelen

 • Kleine helden zijn wij

  Stijn van der Loo baseerde Kleine helden zijn wij op zijn eigen ervaringen tijdens de intensieve zorg voor zijn dementerende moeder, staat op de achterflap van deze roman.

 • Thuis als het kan

  Om de hoogbejaarde patiëntenpopulatie in Velp de beste zorg te verlenen, werken zorgverleners volgens de stepped care-aanpak, die dwars door en over de disciplines heen stapt. De specialist ouderengeneeskunde in de eerste lijn vormt hierin de as. Initiatiefnemer Ester Bertholet legt het concept van de getrapte ouderenzorg uit.

 • ‘Verslavingsinstellingen moeten patiënt screenen op ADHD’

  Eén op iedere vijf verslaafden heeft ADHD. Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat stelt psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van Oortmerssen die woensdag promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 • Noordelijke samenwerking hartzorg

  De sterfte aan hart- en vaatziekten is in Groningen en Drenthe hoger dan in de rest van Nederland. Om de stijging van het aantal patiënten dat hartzorg nodig heeft op te vangen, gaan het Martini Ziekenhuis, het Ommelander Ziekenhuis Groningen, het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en het UMCG samenwerken.