Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Marieke van Twillert

Journalist

Marieke van Twillert werkt sinds november 2015 als journalist voor Medisch Contact. Arbeidsmarkt en loopbaanperikelen hebben haar speciale aandacht. Maar ze volgt ook het levenseindedebat, medische technologie, discussies rond calamiteiten en internationale gezondheid. Een enkele keer maakt ze een uitstapje naar de cultuurpagina’s om een boek te bespreken. Marieke is afkomstig uit de dagblad- en weekbladjournalistiek, ze heeft onder meer gewerkt bij NRC Handelsblad, Intermediair en OneWorld.

Laatste artikelen

  • NZa: ‘Meer grip op wachtlijsten’

    Zorgverzekeraars en zorgkantoren helpen hun verzekerden nog onvoldoende wanneer deze te lang moeten wachten op zorg. Ze kunnen bemiddelen met een andere zorgaanbieder, maar deze optie van wachtlijstbemiddeling is vaak onbekend.

  • Kinderartsen: ‘Energiedrank niet voor kinderen’

    Kinderartsen pleiten voor een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Ook vinden ze dat er een duidelijke waarschuwingssticker op de verpakking moet komen.

  • ‘Bestrafte arts kan in Europa doorwerken’

    Artsen en andere zorgverleners die vanwege wangedrag in Nederland zijn geschorst, blijken nog door te kunnen werken in het buitenland. Dat blijkt uit onderzoek van NRC.