Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Ilse Kleijne

Journalist
fotografie Hanna van de Wetering

Ilse Kleijne-Thoonsen (1974) is journalist bij Medisch Contact, met een focus op politiek en financiën. Na een opleiding aan de School voor Journalistiek te Utrecht begon Ilse eerst aan een loopbaan in de regionale journalistiek (bij Haarlems Dagblad en de GPD). Na tien jaar papieren verslaggeving koos ze voor online journalistiek bij Energeia Energienieuws, en maakte zich daar de energiesector journalistiek eigen. Sinds oktober 2016 graaft ze zich in de wereld van artsen in.

Laatste artikelen

 • Akkoord voor meer geld medisch-specialistische zorg

  Ziekenhuizen mogen in 2018 1,6 procent meer uitgeven aan medisch-specialistische zorg. Dat hebben het ministerie van VWS en vertegenwoordigers van de zorgverzekeraars, de ziekenhuizen, de medisch specialisten en de patiënten vrijdag afgesproken in een nieuw zorgakkoord .

 • Kaakchirurg Laurentius terecht de deur gewezen

  Ook al functioneerde een kaakchirurg in medisch-technisch opzicht prima, het feit dat met hem niet viel samen te werken, was voldoende reden om hem niet langer in het Laurentius Ziekenhuis praktijk te laten houden.

 • LAD wijst actie voor ziekenhuis-cao af

  De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) vindt het te vroeg om actie te voeren voor een nieuwe cao voor ziekenhuizen. De LAD vraagt andere werknemerspartijen eerst verder overleg te voeren, want volgens de artsenorganisatie is er nog amper over de inhoud gesproken.

 • Plan voor aanpakken bedrijfsartstekort

  Werkloze basisartsen en werkloze medisch specialisten die de arbeidsmarkt op komen, moeten worden verleid om bedrijfsarts te worden. Dat is één van de opties die worden genoemd in een advies over het oplossen van het bedrijfsartsentekort.

 • Amsterdam kandidaat voor Europees geneesmiddelenbureau

  De regio Amsterdam is officieel voorgedragen als kandidaat voor de vestiging van het Europese geneesmiddelenbureau EMA (European Medicines Agency). Dat is nu nog in Londen gevestigd, maar zal daar weggaan omdat Groot-Brittannië de Europese Unie wil verlaten.

 • Nog de nodige drempels voor participatie door artsen

  Duidelijkheid over de reikwijdte van de Wet normering topinkomens, een aangepast belastingregime en een wetswijziging die winstuitkering aan artsen mogelijk maakt. Die zaken moeten geregeld worden als de overheid wil dat meer artsen mede-eigenaar worden van een ziekenhuis. Dat blijkt uit een inventarisatie die adviesbureau EY op verzoek van het ministerie van VWS maakte.

 • ‘Amputatie bij diabetespatiënt simpel te voorkomen’

  Voet- en onderbeenamputaties bij diabetespatiënten kunnen voorkomen worden met een relatief eenvoudige ingreep, namelijk het losmaken van een beknelde zenuw in de enkel. Dat stelt afdelingshoofd en hoogleraar plastische chirurgie Henk Coert van het UMC Utrecht in zijn deze donderdag gehouden oratie.

 • Huisartsen zoeken naar vervolg rond contractering

  De tweejarige contracten tussen huisartsen en zorgverzekeraars die per 2016 ingingen, lopen eind dit jaar af. Hoe nu verder? Weer meerjarig, of vanwege de kabinetsformatie terug naar éénjarig?

 • Wet gunstbetoon rond medische hulpmiddelen door Kamer

  De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wet die het mogelijk maakt om boetes uit te delen aan medische beroepsbeoefenaars, zorginstellingen en zorgverzekeraars die te grote geldbedragen of geschenken aannemen.

 • Opmaat naar nieuwe zorgakkoorden

  Een groep topambtenaren voorziet de formerende partijen van ideeën die in een zorgakkoord kunnen worden uitgewerkt. ‘Specialisten in loondienst’ is een oude bekende; ‘meer generalisten opleiden’ is een nieuw geluid.