Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Ilse Kleijne

Journalist
fotografie Hanna van de Wetering

Ilse Kleijne-Thoonsen (1974) is journalist bij Medisch Contact, met een focus op politiek en financiën. Na een opleiding aan de School voor Journalistiek te Utrecht begon Ilse eerst aan een loopbaan in de regionale journalistiek (bij Haarlems Dagblad en de GPD). Na tien jaar papieren verslaggeving koos ze voor online journalistiek bij Energeia Energienieuws, en maakte zich daar de energiesector journalistiek eigen. Sinds oktober 2016 graaft ze zich in de wereld van artsen in.


Publicaties

 • Verzekeringsartsen stappen uit overleg met UWV

  De Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) en vakvereniging voor UWV-verzekeringsartsen Novag zijn uit het overleg met het UWV gestapt over een oplossing voor het tekort aan verzekeringsartsen bij de uitkeringsinstantie.

 • ‘Bedrijfsarts moet richtlijn nachtwerk hebben’

  Bedrijfsartsen moeten een richtlijn opstellen over nachtwerk. Dat wil staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, naar aanleiding van een rapport van de Gezondheidsraad over de gezondheidseffecten van nachtwerk.

 • Ziekenhuizen bekijken kosten vuurwerkletsel

  Twaalf ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland willen deze jaarwisseling in kaart brengen wat de medische en maatschappelijke kosten van vuurwerkletsel zijn. Het is bedoeld als aanvulling op de jaarlijkse inventarisatie van vuurwerkletsel door verschillende artsenverenigingen.

 • LHV blij met toezegging Bruins

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is blij met de toezegging van minister Bruno Bruins (Medische Zorg) om de meerjarenakkoorden een meer verplichtend karakter te geven.

 • Kabinet wil rol huisarts bij voorkomen herhaalabortus

  Huisartsen moeten een meer actieve rol spelen bij het voorkómen van herhaalde abortussen. Dat zegt minister van VWS Hugo de Jonge die met huisartsen in gesprek wil over de invulling van hun rol hierbij.

 • 'Meer forensisch artsen voor kindermishandeling nodig'

  Er moeten meer artsen komen die zijn gespecialiseerd in het herkennen van letsel bij mishandelde of misbruikte kinderen. Dat vindt D66, die vroeg of minister voor Medische Zorg Bruno Bruins hier iets voor kan regelen.

 • Bruins weert verbod op implantaat zonder code

  Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) is tegen een verbod op het toepassen van implantaten zonder uniforme identificatiecode. De Tweede Kamer had per amendement zo’n verbod willen instellen, maar Bruins voert dat niet door.

 • ‘Bedrog door advocaat arts rampengeneeskunde’

  De advocaat van de ter doodstraf veroordeelde arts rampengeneeskunde Ahmadreza Djalali heeft hem bedrogen. Dat stellen betrokkenen, die nu vrezen dat de doodstraf elk moment kan worden uitgevoerd.

 • Artsen gaan hun kennishiaten te lijf

  Steeds meer wetenschappelijke verenigingen inventariseren aan welke kennis het artsen ontbreekt over bestaande behandelingen, omdat een goede wetenschappelijke onderbouwing van die behandelingen vaak mist. Dat leidt tot vele tientallen onderzoeksvragen waaruit ze een keuze moeten maken.

 • Ondernemingskamer grijpt in bij Haagse huisartsenpraktijk

  De Ondernemingskamer heeft een tijdelijk bestuurder aangewezen die orde moet scheppen bij een huisartsenpraktijk in Den Haag. Daar zijn een huisarts en praktijkmanager in conflict geraakt, waardoor de Ondernemingskamer inmiddels vraagtekens heeft bij de continuïteit van zorg in de praktijk. Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd houdt de praktijk in de gaten.