Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Ilse Kleijne

Journalist
fotografie Hanna van de Wetering

Ilse Kleijne-Thoonsen (1974) is journalist bij Medisch Contact, met een focus op politiek en financiën. Na een opleiding aan de School voor Journalistiek te Utrecht begon Ilse eerst aan een loopbaan in de regionale journalistiek (bij Haarlems Dagblad en de GPD). Na tien jaar papieren verslaggeving koos ze voor online journalistiek bij Energeia Energienieuws, en maakte zich daar de energiesector journalistiek eigen. Sinds oktober 2016 graaft ze zich in de wereld van artsen in.

Laatste artikelen

 • Zorgdebat: 'Minder regels en markt, meer samenwerking'

  Minder regels en marktwerking, maar meer samenwerking: dat is wat de zorgsector nodig heeft. Daarover bleek zaterdag tijdens het zorgdebat 'Politieke keuzes in de zorg' van Het Roer Moet Om consensus te bestaan onder politieke partijen.

 • Kamermeerderheid voor strengere ontmoediging roken

  Een ruime meerderheid van de huidige Tweede Kamer is bereid om roken stevig aan te pakken als preventieve maatregel. Dat bleek zaterdag tijdens het zorgdebat van artsencollectief Het Roer Moet Om.

 • Trump en zijn dokters van start

  Donald Trump wordt vandaag geïnstalleerd als president van de Verenigde Staten, met in zijn kabinet twee voormalig artsen als ministers van Gezondheidszorg en Huisvesting.

 • Plasterk regelt uitzondering salarismaximum arts -voorlopig

  Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) wil de uitzondering die geldt voor medisch specialisten op de Wet normering topinkomens ‘blijven evalueren’. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer bij de presentatie van een WNT-wetswijziging die deze uitzondering nu eerst vastlegt.

 • Overstapregeling vereist twintig uur werken

  Vrijgevestigde artsen die gebruik willen maken van een overstapregeling om in loondienst te werken, moeten een verklaring van hun toekomstige werkgever kunnen overleggen waaruit blijkt dat zij daar minstens twintig uur in de week werkzaam zijn. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde regeling.

 • Psychiaters pleiten voor pensioenoplossing

  Neemt u psychiaters serieus? Die vraag hebben circa 1500 psychiaters die vandaag uit protest een zondagsdienst draaien, voorgelegd aan hun werkgevers bij ggz-instellingen. Op die manier wilden ze afdwingen dat er met brancheorganisatie GGZ Nede

 • AMC krijgt begraafplaats voor ontbindingsonderzoek

  Het AMC krijgt een eigen begraafplaats om onderzoek te kunnen doen naar de ontbinding van lichamen. In een hoek van het eigen terrein komt een plek waar enkele tientallen lichamen kunnen worden onderzocht.

 • Schippers wil Europees medicijnagentschap in Nederland

  De Nederlandse regering probeert het Europese geneesmiddelenagentschap EMA (European Medicines Agency) naar Nederland te krijgen. Het instituut is nu in Londen gevestigd, maar vanwege het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie moet het op zoek naar een nieuwe locatie.

 • Artsen Ruwaard blijven strijden voor financiële afhandeling

  Enkele tientallen artsen die werkzaam waren in het failliet gegane Ruwaard van Putten Ziekenhuis blijven strijden met overnamepartij Spijkenisse Medisch Centrum en de curatoren over de financiële afwikkeling van het faillissement.

 • Schippers: ‘Ziekenhuizen kunnen griepgolf aan’

  Door het griepvirus dat momenteel heerst, ontstaat geen nijpende situatie in ziekenhuizen, maar is het wel drukker dan normaal. Dat zegt VWS-minister Edith Schippers deze vrijdag ..

 • Dermatologen beginnen tattoopoli

  Drie dermatologen, van het VUmc en het AMC, zijn een ‘tattoopoli’ begonnen in het VUmc. Ze behandelen mensen die huidklachten hebben gekregen door hun tatoeages, en willen onderzoeken welke stoffen in inkten allergische reacties oproepen.

 • ‘100 miljoen extra voor verpleeghuizen’

  De 100 miljoen euro die het kabinet extra wil uittrekken voor de verpleeghuizen, is een mooi bedrag maar bij lange niet genoeg om alle problemen op te lossen.

 • Mischling

  Een voorheen onafscheidelijke, eeneiige tweeling wordt in Mischling alsnog gescheiden door naziarts Josef Mengele, die wil weten wat het effect is van de afzondering op de Joodse meisjes Stacha en Perle.

 • Leveringsprobleem medicijnen steeds hinderlijker

  Een vorige week in het leven geroepen meldpunt moet een belangrijke rol spelen in het oplossen van tijdelijke en blijvende geneesmiddelentekorten. De leveringsproblemen nemen toe.