Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Henk Maassen

Journalist

Henk Maassen (1958) studeerde biologische psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij werkte kortstondig als onderzoeksassistent en daarna als (freelance) journalist/redacteur voor tal van bladen en uitgeverijen en als voorlichter voor de Tweede Kamer. Sinds 1999 is hij redacteur bij Medisch Contact, met speciale belangstelling voor psychiatrie en neurowetenschappen, sociale geneeskunde en economie van de gezondheidszorg. Henk stelt wekelijks Media & cultuur-pagina’s samen.

Nieuwste artikelen

 • Homeopathica ook beoordelen op werkzaamheid

  De koepel van de Europese wetenschapsacademies EASAC vindt dat homeopathische middelen moeten voldoen aan dezelfde eisen als reguliere geneesmiddelen: ze moeten te allen tijde wetenschappelijk aantoonbaar werken en veilig zijn.

 • Frequent bloed doneren betrekkelijk gevaarloos

  Frequenter dan gebruikelijk bloed doneren levert nauwelijks gezondheidsproblemen op, zo blijkt uit Brits onderzoek. Emanuele Di Angelantonio e.a. deden een gerandomiseerde trial (n=45.000) waarin ze mannen elke twaalf, tien of acht weken bloed lieten geven, en vrouwen elke zestien, veertien of twaalf weken.

 • Dure geneesmiddelen

  België, Nederland, Luxemburg en Oostenrijk (BeNeLuxA) werken samen om nieuwe geneesmiddelen sneller en tegen een aanvaardbare prijs beschikbaar te maken voor patiënten.

 • Scheurkalender 2018

  (Oefenen met) casuïstiek, diagnoses à vue, ezelsbruggetjes, verhalen van co’s, interessante quotes die het goed doen in gezelschap, data van belangrijke medische symposia en last but not least medische quizvragen

 • In Gesprek

  Cognitieve gedragstherapie duikt overal op, ook in de huisartsenpraktijk..