Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Henk Maassen

Journalist

Henk Maassen (1958) studeerde biologische psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij werkte kortstondig als onderzoeksassistent en daarna als (freelance) journalist/redacteur voor tal van bladen en uitgeverijen en als voorlichter voor de Tweede Kamer. Sinds 1999 is hij redacteur bij Medisch Contact, met speciale belangstelling voor psychiatrie en neurowetenschappen, sociale geneeskunde en economie van de gezondheidszorg. Henk stelt wekelijks Media & cultuur-pagina’s samen.

Nieuwste artikelen

 • Filmfestival Rotterdam

  De 47ste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt plaats van 24 januari t/m 4 februari. Met speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows.

 • Meteoor

  Karel Capek (1890-1938) is een van de belangrijkste Tsjechische schrijvers van de vorige eeuw. Hij dankt zijn roem aan zijn sciencefiction – hij is de bedenker van het woord robot – maar schreef ook prachtige ‘gewone’ literatuur.

 • ‘Geneesmiddelenautoriteit moet vaker partypooper zijn’

  Nederland haalt met het Europees geneesmiddelenagentschap EMA een belangrijke Europese instelling binnen haar grenzen. Maar er is ook kritiek op de organisatie, die volgens sommigen wel wat meer hypes mag doorprikken.

 • Depressiegala 2018

  De derde editie van het Depressiegala vindt op maandag 15 januari plaats in de Verkadefabriek in Den Bosch.

 • Wat is WES?

  Speciaal voor (ouders van) zorgvragers heeft de afdeling Genetica van het UMC Utrecht een webpagina over Whole Exome Sequencing (WES) gemaakt met vier toegankelijke filmpjes.