Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Henk Maassen

Journalist

Henk Maassen (1958) studeerde biologische psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij werkte kortstondig als onderzoeksassistent en daarna als (freelance) journalist/redacteur voor tal van bladen en uitgeverijen en als voorlichter voor de Tweede Kamer. Sinds 1999 is hij redacteur bij Medisch Contact, met speciale belangstelling voor psychiatrie en neurowetenschappen, sociale geneeskunde en economie van de gezondheidszorg. Henk stelt wekelijks Media & cultuur-pagina’s samen.

Nieuwste artikelen

 • Onderzoek drainage galwegkanker stopt na hoge mortaliteit

  Een trial onder patiënten met galwegkanker is gestaakt, omdat 14 van de 54 deelnemers zijn overleden. Dat bevestigt het AMC in Amsterdam naar aanleiding van publicaties door het AD en de NOS. Het onderzoek begon in 2013 en werd in 2016 beëindigd vanwege de hoge mortaliteit.

 • Naarjehuisarts.nl

  De nieuwe website naarjehuisarts.nl helpt mensen met een verstandelijke beperking om beter voorbereid naar de huisarts te gaan. De bezoekers krijgen er uitleg via animatie en kunnen er telefoongesprekken oefenen.

 • Radiance

  De jonge Misako schrijft audiodescripties: dat zijn voorgelezen filmbeschrijvingen die, als aanvulling op de geluidsband, voor blinde en slechtziende bioscoopbezoekers de visuele indrukken verwoorden.

 • Waar blijft die dokter nou?

  In Waar blijft die dokter nou? kijkt huisarts Selma Mogendorff (1950) terug op de drie decennia dat ze in het vak zat en boekstaaft ze haar ervaringen en herinneringen in puntig geschreven, korte verhalen.