Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Henk Maassen

Journalist

Henk Maassen (1958) studeerde biologische psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij werkte kortstondig als onderzoeksassistent en daarna als (freelance) journalist/redacteur voor tal van bladen en uitgeverijen en als voorlichter voor de Tweede Kamer. Sinds 1999 is hij redacteur bij Medisch Contact, met speciale belangstelling voor psychiatrie en neurowetenschappen, sociale geneeskunde en economie van de gezondheidszorg. Henk stelt wekelijks Media & cultuur-pagina’s samen.

Nieuwste artikelen

 • Mijmeringen & Medisch contrast

  Twee artsen verzamelden hun observaties in een boekje. De Mijmeringen van Arie Knuistingh Neven vinden hun oorsprong soms in droevige of vrolijke voorvallen uit zijn praktijk, maar ook in de films die hij heeft gezien of de literatuur die hij heeft gelezen, en die hij meestal organisch weet te verbinden met zijn vakgebied.

 • Verband tussen zout, hypertensie en darmflora

  Mogelijk loopt de associatie tussen zoutconsumptie en hypertensie onder meer via beïnvloeding van de darmflora. Dat althans lijkt de voornaamste conclusie van een studie verschenen in Nature.

 • Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie

  Nog t/m 26 november kunt u naar de 24ste editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie. Op zeven locaties in Groningen, Eelde en Assen is werk te zien van 74 fotografen onder de noemer ‘Nucleus – de verbeelding van wetenschap’.

 • Moldovan Miracle

  Wat weten we eigenlijk van Moldavië? Weinig, ik wist in ieder geval niet dat het land slechts één optometrist kent, die dan ook nog eens uit Noorwegen komt. Veel oogafwijkingen – zeker bij kinderen – worden er verwaarloosd of niet herkend. Dat de mensen elkaar nog kunnen zien, is bijna een wonder.

 • Solving my mother

  Raitis Ozols is een nerveuze man: hij spreekt gehaast en stottert vaak. Hij is een slimme computerprogrammeur, wiskundige en – af en toe – goochelaar. Zijn privéleven is een chaos: en chaos daar kan hij helemaal niks mee.