Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Eva Nyst

Journalist

Eva Nyst (1973) heeft als aandachtsgebieden veiligheid, recht, ethiek en preventie. Ze zoekt naar de beleving van de dokter en houdt van een historische invalshoek. Ze interviewt graag en neemt dan, als het kan, de videocamera mee. Eerder maakte ze video’s voor de website en presenteerde ze het online Medisch Contact-journaal. Ze is co-redacteur van het boek Witte Jassen en Bruinhemden. Voor MC-nascholing maakte ze geaccrediteerde e-learnings over onder meer Hartrevalidatie en Ondervoeding bij kanker.

Nyst werd geboren in Australië en groeide op in Middelburg. Ze studeerde filosofie en theologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte twee jaar als journalist bij De Volkskrant. Sinds 2001 is ze in dienst bij Medisch Contact.

Laatste artikelen

 • Twee jonge, gevluchte artsen genomineerd

  Twee van de drie genomineerden voor de Kees Bleichrodt Award zijn arts. De prijs, die bestaat uit een beeldje en 250 euro, wordt uitgereikt door UAF, een stichting voor gevluchte studenten

 • Gelegenheidsroker leeft gemiddeld vijf jaar korter

  Van de mensen die meer dan twintig sigaretten per dag roken, overlijdt een kwart voor hun 65ste verjaardag. Hun levensverwachting is gemiddeld dertien jaar korter dan van nooit-rokers. Maar ook gelegenheidsrokers leveren vijf levensjaren in.

 • Rotterdamse wijkagent twittert over euthanasieset aan voordeur

  Een voorbijganger die een euthanasieset vond aan een voordeur, riep de hulp in van de Rotterdamse wijkagent Wilco Berenschot. Deze twitterde daarover gisteren: ‘Bizar, in 11 jaar wijkagentschap niet meegemaakt. Raadsel van medicijntas aan de voordeur, openbare weg met een euthanasieset erin’.

 • Artsen en notarissen stemmen werk rond levenseinde af

  Patiënten bespreken wensen omtrent hun levenseinde niet alleen met de dokter, maar ook met de notaris. Alleen weten beide professionals vaak niet wat bij de ander is vastgelegd. Notarissenorganisatie en artsenfederatie publiceren daarom samen de vernieuwde handreiking Tijdig praten over het levenseinde.

 • ‘Leg niet-reanimeerwens vast in LSP’

  Een niet-reanimeerwens en andere behandelvoorkeuren moeten centraal worden vastgelegd. Het Landelijk Schakelpunt (LSP) moet de functie van de niet-reanimerenpenning overnemen. Dat betoogde Frank Bosch, internist in het Rijnstate ziekenhuis, vandaag op een KNMG-symposium.