Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Eva Nyst

Journalist

Eva Nyst (1973) heeft als aandachtsgebieden veiligheid, recht, ethiek en preventie. Ze zoekt naar de beleving van de dokter en houdt van een historische invalshoek. Ze interviewt graag en neemt dan, als het kan, de videocamera mee. Eerder maakte ze video’s voor de website en presenteerde ze het online Medisch Contact-journaal. Ze is co-redacteur van het boek Witte Jassen en Bruinhemden. Voor MC-nascholing maakte ze geaccrediteerde e-learnings over onder meer Hartrevalidatie en Ondervoeding bij kanker.

Nyst werd geboren in Australië en groeide op in Middelburg. Ze studeerde filosofie en theologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte twee jaar als journalist bij De Volkskrant. Sinds 2001 is ze in dienst bij Medisch Contact.

Laatste artikelen

 • Nivel: in 2017 lichte daling gebruik hap

  Na een toename in zorggebruik op de huisartsenpost tussen 2013 en 2016, heeft 2017 een lichte daling laten zien. Dit blijkt uit cijfers van Nivel Zorgregistraties eerste lijn.

 • Bruins bezoekt huisarts Jung in Afferden

  Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport bezocht deze week de huisartsenpraktijk van Hans Peter Jung en zijn collega’s in Afferden. In deze praktijk loopt de VGZ-pilot waarin de huisartsen een bedrag per patiënt, in plaats van een vergoeding per consult krijgen.

 • Zorginstituut toetst aangeboden ggz-standaarden

  Het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz heeft deze week vijfendertig nieuwe kwaliteitsstandaarden aangeboden bij het register van Zorginstituut Nederland. Het Zorginstituut gaat ze ook op betaalbaarheid toetsen.

 • Buitenlandse artsen zoeken stageplek bij huisartsen

  De Vereniging Buitenlands Gediplomeerde Artsen (VBGA) zoekt stageplaatsen voor buitenlands gediplomeerde artsen. Deze artsen moeten eerst een assessment doorlopen dat nodig is voor een BIG-registratie en een stage is daarbij behulpzaam.

 • Caribische artsen zetten spot op hiv-epidemie in regio

  Om de aandacht te vestigen op de hiv-epidemie in de Cariben en om de zorg voor patiënten te verbeteren, hebben artsen in het Nederlands Caribisch gebied de Dutch Caribbean Association of Professionals in Hiv-care (DCAPH) opgericht. Tijdens het congres Aids 2018 organiseren ze een minisymposium.