Inflatieprijscorrectie? Nee, geen post…
Onlangs schreef econoom Mathijs Bouman in Het Financieele Dagblad dat de inflatie wordt afgeremd zodra de grondstofprijzen dalen. Prompt rende ik naar de brievenbus in mijn ziekenhuis.
Mark van Houdenhoven is CEO van de Maartenskliniek en bijzonder hoogleraar Economische bedrijfsvoering in de gezondheidszorg aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit.
Onlangs schreef econoom Mathijs Bouman in Het Financieele Dagblad dat de inflatie wordt afgeremd zodra de grondstofprijzen dalen. Prompt rende ik naar de brievenbus in mijn ziekenhuis.
Reclame maken is niet mijn stijl. Maar voor de digicoach maak ik een uitzondering. Volgens mij is het noodzakelijk dat elke organisatie beschikt over digicoaches.
Econoom Mathijs Bouman schreef in het Financieele Dagblad dat de gevreesde robotinvasie is begonnen: in 2021 zijn wereldwijd 517 duizend nieuwe systemen geïnstalleerd. Deze informatie komt uit het jaarlijkse World Robotics Report van de International Federation of Robotics (IFR), de lobbyclub van de robotindustrie.
‘Vergeet dat nooit’, zei ze en ze keek me aan. Mijn maag kromp ineen; ik voelde een traan. Als lid van de raad van toezicht van Amarant hadden wij een studiedag met de cliëntenraad. Het ging over de inrichting van de zorg voor onze cliënten.
Elke dag mag ik elektronisch de facturen goedkeuren die langs mijn bureau komen. Veelal facturen die zijn goedgekeurd en gecontroleerd door mijn collega-managers. Maar omdat het om grote bedragen gaat, vele honderdduizenden euro’s, kijk ik de rekeningen toch altijd na.
Eind april schreef de secretaris-generaal van VWS een brief aan accountantskantoor Deloitte over het onderzoek naar de mondkapjesdeal. De brief geeft een zeldzaam inkijkje in de wijze waarop opdrachtgever en opdrachtnemer proberen samen te werken.
Om mensen met elkaar te laten praten, heb je taal nodig. Liefst een taal die iedereen begrijpt om verwarring en onbegrip te voorkomen. Maar zelfs in het kleine Nederland begrijpen mensen elkaar soms moeilijk vanwege hun dialect.
De twijfeltelefoon, een prachtige naam, ging in november 2021 van start. Robin Peeters en enkele huisartsen begonnen ermee. Zij lanceerden een platform om met grote groepen mensen in gesprek te gaan over een kwetsbaar, emotioneel en soms politiek geladen onderwerp.
Nog altijd is het een toverwoord: innovatie. In de zorg heb je er volgens de ‘goeroes’ op zijn minst een innovatiemanager en hippe congressen voor nodig. Innovatie moet van ver komen.
Een aantal vriendinnen van mijn dochter is verpleegkundige. Fantastisch. Jonge vrouwen die gekozen hebben voor de zorg. Dat wist ik al sinds ze jong waren.