Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Jim Faas

Blogger

Jim Faas is verzekeringsarts en jurist. Hij is lid van de commissies Ethiek en Mediprudentie van de NVVG en blogt op persoonlijke titel.


Blogs

 • VUmc, gimme my damn data! (deel 2)

  ‘Zeg, hoe staat het eigenlijk met dat epd van je in het VUmc?’ O ja, begin dit jaar deed ik daarover mijn beklag. Na mijn noodkreet ‘er staat bijna niks in mijn epd’ – in het VUmc ‘MijnDossier’ genoemd – werd ik fluks uitgenodigd voor ‘een persoonlijk gesprek’. Mooi staaltje damage control.

 • CVS/ME – de non-dialoog

  Een wespennest, een slangenkuil. Daar heb ik me in begeven met die discussie over CVS/ME en de ‘praten en bewegen’-behandeling (CGT/GET). Een ware geloofsstrijd, overgoten met poldersausje (i.e. de Gezondheidsraad). Ik dacht dat het in ons natte land wel meeviel, maar daarin heb ik me schromelijk vergist. Blijkt. So, fasten your seat belts!

 • CVS/ME – nog meer ongemakkelijke (on)waarheden

  ‘You’re an old sleazebag’. ‘A disgusting fat neo-liberal hypocrite’. Redacteuren van het blad Journal of Health Psychology maken elkaar uit voor rotte vis. Blijkt uit een gelekte email. Aanleiding van het dispuut: de PACE-trial.

 • Ongemakkelijke (on)waarheden

  Het borrelt en gist al maanden in de wereld van het chronischevermoeidheidssyndroom (CVS) en myalgische encefalomyelitis (ME).

 • Dweilen met de kraan open

  Zijn er strengere regels op komst voor arbeidsongeschiktheid? In de formatie blijft het er akelig stil over. Als we een aantal topambtenaren moeten geloven wél. Volgens recent onderzoek schuilt er nog heel wat onbenutte arbeidscapaciteit in de WIA.