Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Jim Faas

Blogger

Jim Faas is verzekeringsarts en jurist. Hij is lid van de commissies Ethiek en Mediprudentie van de NVVG en blogt op persoonlijke titel.


Blogs

 • CVS/ME – de non-dialoog

  Een wespennest, een slangenkuil. Daar heb ik me in begeven met die discussie over CVS/ME en de ‘praten en bewegen’-behandeling (CGT/GET). Een ware geloofsstrijd, overgoten met poldersausje (i.e. de Gezondheidsraad). Ik dacht dat het in ons natte land wel meeviel, maar daarin heb ik me schromelijk vergist. Blijkt. So, fasten your seat belts!

 • CVS/ME – nog meer ongemakkelijke (on)waarheden

  ‘You’re an old sleazebag’. ‘A disgusting fat neo-liberal hypocrite’. Redacteuren van het blad Journal of Health Psychology maken elkaar uit voor rotte vis. Blijkt uit een gelekte email. Aanleiding van het dispuut: de PACE-trial.

 • Ongemakkelijke (on)waarheden

  Het borrelt en gist al maanden in de wereld van het chronischevermoeidheidssyndroom (CVS) en myalgische encefalomyelitis (ME).

 • Dweilen met de kraan open

  Zijn er strengere regels op komst voor arbeidsongeschiktheid? In de formatie blijft het er akelig stil over. Als we een aantal topambtenaren moeten geloven wél. Volgens recent onderzoek schuilt er nog heel wat onbenutte arbeidscapaciteit in de WIA.

 • VUmc, waarom makkelijk als het moeilijk kan

  Je maakt wat mee, daar in het VUmc. Dit is een verhaal van het kastje naar de muur. Van hier naar daar. Van heen en weer. Van het op orde hebben van de papieren: belangrijker dan aandacht en zorg voor de patiënt.