‘AVG is een vak waar je de volle diepte en breedte in kunt gaan en je ook kunt specialiseren’
Een pionier met een witte jas aan. Er is namelijk geen enkel ander land met het beroep arts verstandelijke gehandicapten, oftewel de AVG. Een specialisme dat zelfs bij de vergeten specialismen wordt vergeten. Iets wat wij absoluut niet terecht vinden.
Een veelzijdige groep patiënten waarbij het soms in de spreekkamer net even wat anders loopt dan normaal, artsen hun eigen favoriete syndroom hebben en dokters genoeg tijd hebben om ook het onderzoek in te duiken. Genoeg reden om dit vak nooit meer te vergeten! In dit interview wordt duidelijk wat een prachtig en dankbaar beroep de arts verstandelijk gehandicapten heeft en horen wij dat in de spreekkamer verschillende kanten van de zorg belicht worden. Een vak waar wij als co’s hartelijk welkom zijn en er meer dan genoeg banen zijn als je houdt van imperfecties en interdisciplinair puzzelen naar de oplossing. Luister daarom nu naar de aflevering met Agnies van Eeghen, arts verstandelijk gehandicapten, een levenslang en levensbreed specialisme.
Wie zijn KoffieCo? >
Abonneer u op de podcast van KoffieCo:
Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify



meer afleveringen
-
Je amygdala doet het niet meer, dus je angst is weg.
In Italië leren kinderen om van wijn te genieten op hun 14e. In België wordt qua alcoholgebruik bij jongeren dezelfde zorgwekkende trend gezien als in Nederland 10-15 jaar geleden. Maar hoe zit het nu met de drinkcultuur van jongeren in Nederland?
-
Ik heb langdurig bij die jongen gezeten om te kijken of het wel goed met hem bleef gaan.
Van spoedeisende hulp arts tot brandwondenarts, dr. Scholten gaat geen uitdaging uit de weg. Acute situaties zijn de werksfeer waarin zij haar het liefste in begeeft. In deze aflevering word je meegenomen in wat voor rol er nou precies weggelegd is voor een brandwondenarts.
-
Het is belangrijk dat je niet iemands persoonlijkheid eruit snijdt als je dat ook niet van plan bent om te doen.
Een vrouwelijke neurochirurg, hoogleraar, vice-decaan én binnenkort lid van de Raad van Bestuur van het Amsterdam UMC en decaan van de faculteit der Geneeskunde van de VU, die haar drukke leven ook nog eens weet te combineren met haar gezinsleven. Hoe lukt het haar om dit allemaal te doen?