Blogs
Lieve de Graaf
Lieve de Graaf
1 minuut leestijd
Blog

Het is Singles Day…

Plaats een reactie

Sinds mijn vriend het vorige week uit heeft gemaakt, denk ik bij bijna bij elk woord, elke zin en elk verhaal aan hem.

Zo kon ik tijdens statistiekonderwijs het woord ‘lost-to-follow-up’ niet lezen zonder te denken aan het liedje ‘Lost’ van Anouk. Ik kon de casus over het missende enzym in Aziatische populaties dat alcohol omzet, niet lezen zonder te denken aan dat mooie getinte lichaam van hem. Ik kon een medestudent zijn tanden niet poetsen bij een voorbereiding op onze zorgstage, zonder te denken aan die keren dat we hebben gewed om wie de ander zijn tanden moest poetsen.

Maar dat ik tijdens een voorlichtingsfilmpje met als thema ‘Water- en zouthuishouding’ bij de zin ‘Had ik maar een nier’, zelfs dacht: had ik maar een vriend, en dan de mijne, liet me even schrikken. Nu is het officieel.

De diagnose: een gebroken hart.

  • Lieve de Graaf

    In haar witte jas is Lieve vooral medemens. Ze is gevoelig en aandachtig in het contact met haar dierbaren, docenten en patiënten. Sinds het eerste jaar van haar studie geneeskunde schrijft ze over wat haar opvalt in dat contact en zet ze vraagtekens achter de normale ´ziekenhuisgang´ van zaken. Want daar is nog genoeg te doen aan een menswaardige benadering!  

Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.