Blogs
Roos Kuiper
Roos Kuiper
1 minuut leestijd
Blog

De coschap-afspeellijst

Plaats een reactie

6.00 uur Zwaar leven – Brigitte Kaandorp

De wekker gaat en met veel pijn en moeite zeul ik mezelf mijn bed uit.

7.15 uur De zon op – Diggy Dex

We lopen het ziekenhuis in als het net een beetje licht begint te worden.

7.30 uur Heart attack – Demi Lovato

Tijdens de overdracht wordt gevraagd of ik de breuk op de röntgenfoto kan aanwijzen, terwijl ik nog probeer te achterhalen of we naar de linker- of rechterenkel kijken.

9.40 uur That don’t impress me much – Shania Twain

Ik heb een patiënt gezien op de poli en kom met de chirurg overleggen. Ik vertel dat ik denk dat de patiënt een gescheurde voorste kruisband heeft. De chirurg kijkt me aan met een uitdrukking van ‘joh duh, die conclusie had ik drie uur geleden ook al getrokken’.

9.45 uur Zeg maar niets meer – André Hazes

Dezelfde chirurg als ik met het allermeest voor de hand liggende voorstel kom om een MRI te maken bij de patiënt met verdenking gescheurde voorste kruisband.

12.00 uur We’re all in this together – High school musical

Even op adem komen met de andere coassistenten bij de lunch.

13.00 uur Relax, take it easy – Mika

De aios ziet hoe ik met trillende handjes sta te hechten en probeert me gerust te stellen.

13.02 uur Duurt te lang – Davina Michelle

De anesthesioloog vraagt hoelang ik nog ongeveer bezig ben met hechten en of we al kunnen uitleiden.

15.30 uur The final countdown – Europe

Volledig uitgeput kijk ik elke vijf minuten op de klok of het al bijna tijd is voor de overdracht.

16.20 uur Why tell me why – Anita Meyer

Onderwijs na de overdracht? Is het dan nooit klaar?

16.55 uur It’s a beautiful day – Michael Bublé

De dag zit erop, de zon schijnt als ik het ziekenhuis uitloop en het eten staat zo klaar als ik bij vrienden ga eten. Soms valt het allemaal wel mee.

Meer van Roos Kuiper
  • Roos Kuiper

    Roos is coassistent in Rotterdam, maar buiten haar coschappen is ze vooral heel druk. Zowel in de omgang als in haar volle agenda; hardlopen, zingen op de fiets en eten met vrienden zijn dagelijkse bezigheden. Tussendoor houdt ze jullie op de hoogte van al haar avonturen en hersenspinsels.  

Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.