Blogs
Sabine
Sabine
1 minuut leestijd
Blog

Hersenkraker van de dag

Plaats een reactie

Verborgen in het bibliotheekgedeelte van het ziekenhuis doe ik een enigszins tegenvallende poging een forest plot te maken in RStudio. Tijd voor goede koffie.

Onderweg naar beneden hoor ik een cardioloog aan de telefoon een afwijkend ecg bespreken, loopt er een kinderarts langs onderwijl een huisarts instruerend om eerst Zofran en appelsap te proberen, bespreekt de groep van de gynaecologie achter mij een moeizaam ctg en antwoordt de neuroloog dat niet alles wat tintelt op haar spreekuur hoeft. Voor het eerst in lange tijd realiseer ik me weer hoe het ziekenhuisdorp er voor buitenstaanders uit moet zien; tijdens klinische coschappen zit je er toch te dicht op. Ik herinner me ook weer mijn eerste coschap, toen ik nog geen pancreatitis van een herseninfarct kon onderscheiden en echt nog nooit van mijn leven van een chef de clinique had gehoord. Komisch wereldje is het ook eigenlijk. Wachtend op de koffie slaakt de arts naast me een diepe zucht tegen zijn collega: ‘Je moet me echt even helpen: wat maak jij in hemelsnaam als traktatie op de peuterspeelzaal?!’

Meer van Sabine
  • Sabine

    Sabine kan over een paar weken haar BIG-registratie aanvragen en ze kijkt ernaar uit om als basisarts aan de slag te gaan. Eerst sluit ze haar studentenperiode af met een redactiestage bij Medisch Contact.  

Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.