‘Soms benauwt het me een beetje, wil ik even afstand nemen en nadenken over waar ik eigenlijk mee bezig ben’
Martijn Scholtemeijer en Féline Scheijmans kozen zich te focussen op de Nationale Denktank
Plaats een reactie
Arts, of toch niet?
Iedereen twijfelt weleens, wil ik wel echt arts worden? En wat als ik géén arts word? KoffieCo spreekt in deze serie met bekende en minder bekende mensen die na het behalen van hun artsdiploma uiteindelijk tóch iets anders zijn gaan doen.
Martijn Scholtemeijer en Féline Scheijmans
In deze aflevering van ‘Arts of toch niet’, het concept waarin wij artsen interviewen die een andere (zij)weg zijn ingeslagen, interviewen Tessa en Doris maar liefst twee gasten: Martijn Scholtemeijer en Féline Scheijmans. Beiden zijn zij zeer getalenteerde jonge dokters en deelnemers aan de Nationale Denktank. Waar in de medische wereld alles volgens protocollen moet gaan, gooit de Denktank alle regels overboord om zo op een andere manier na te denken over bestaande problemen en dilemma’s. De boodschap die zij willen overbrengen is: als je iets doet, doe het vol overgave én onderschat niet wat je als arts met deze levensinstelling allemaal nog méér kunt.
Benieuwd waar deze dokters nu staan en of zij nog verder willen binnen de muren van het ziekenhuis? Je hoort het in deze nieuwste aflevering van ‘Arts of toch niet’.
Wie zijn KoffieCo? >
Abonneer u op de podcast van KoffieCo:
Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify



meer afleveringen
-
Je amygdala doet het niet meer, dus je angst is weg.
In Italië leren kinderen om van wijn te genieten op hun 14e. In België wordt qua alcoholgebruik bij jongeren dezelfde zorgwekkende trend gezien als in Nederland 10-15 jaar geleden. Maar hoe zit het nu met de drinkcultuur van jongeren in Nederland?
-
Ik heb langdurig bij die jongen gezeten om te kijken of het wel goed met hem bleef gaan.
Van spoedeisende hulp arts tot brandwondenarts, dr. Scholten gaat geen uitdaging uit de weg. Acute situaties zijn de werksfeer waarin zij haar het liefste in begeeft. In deze aflevering word je meegenomen in wat voor rol er nou precies weggelegd is voor een brandwondenarts.
-
Het is belangrijk dat je niet iemands persoonlijkheid eruit snijdt als je dat ook niet van plan bent om te doen.
Een vrouwelijke neurochirurg, hoogleraar, vice-decaan én binnenkort lid van de Raad van Bestuur van het Amsterdam UMC en decaan van de faculteit der Geneeskunde van de VU, die haar drukke leven ook nog eens weet te combineren met haar gezinsleven. Hoe lukt het haar om dit allemaal te doen?
- Er zijn nog geen reacties