‘Door de regenboog voel je je vrijer en veiliger, ook in het ziekenhuis’
In het kader van de Prideweek een aflevering over LHBTIQ+ in de zorg. Karin Pool en Roel Huijsmans van Stiching RozeinWit nemen ons mee over de LHBTIQ+ community een warm hart toe dragen én leren over wat er goed gaat of wat er nog beter kan in de zorg.
Plaats een reactieIn het kader van acceptatie, gelijkheid en veiligheid van de LHBTIQ+-gemeenschap hebben wij, passend bij deze Prideweek, een aflevering gemaakt in samenwerking met stichting RozeinWit. Het doel? De LHBTIQ+-community een warm hart toedragen én leren over wat er goed gaat of wat er nog beter kan in de zorg. Wij gaan het gesprek aan met Karin Pool, longarts en oprichter van de stichting, en Roel Huijsmans, coassistent en actief lid bij Roze in Wit. Met hen praten we over een veilige werkomgeving en hoe je jezelf kunt zijn. Daarnaast leren wij inclusievere en sensitievere gesprekstechnieken die je morgen nog kunt toepassen in de spreekkamer. Ook delen zij verhalen over hun coming-out binnen en buiten het ziekenhuis. Met deze aflevering hangen wij de regenboogvlag uit en trekken wij onze vrolijkste sokken aan om de pride te omarmen binnen het ziekenhuis. Wil jij dit ook doen? #zorgvoorpride op social media en post jouw meest kleurrijke foto.
Wie zijn KoffieCo? >
Abonneer u op de podcast van KoffieCo:
Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify
meer afleveringen
-
Je amygdala doet het niet meer, dus je angst is weg.
In Italië leren kinderen om van wijn te genieten op hun 14e. In België wordt qua alcoholgebruik bij jongeren dezelfde zorgwekkende trend gezien als in Nederland 10-15 jaar geleden. Maar hoe zit het nu met de drinkcultuur van jongeren in Nederland?
-
Ik heb langdurig bij die jongen gezeten om te kijken of het wel goed met hem bleef gaan.
Van spoedeisende hulp arts tot brandwondenarts, dr. Scholten gaat geen uitdaging uit de weg. Acute situaties zijn de werksfeer waarin zij haar het liefste in begeeft. In deze aflevering word je meegenomen in wat voor rol er nou precies weggelegd is voor een brandwondenarts.
-
Het is belangrijk dat je niet iemands persoonlijkheid eruit snijdt als je dat ook niet van plan bent om te doen.
Een vrouwelijke neurochirurg, hoogleraar, vice-decaan én binnenkort lid van de Raad van Bestuur van het Amsterdam UMC en decaan van de faculteit der Geneeskunde van de VU, die haar drukke leven ook nog eens weet te combineren met haar gezinsleven. Hoe lukt het haar om dit allemaal te doen?
- Er zijn nog geen reacties