‘Het is belangrijk dat jonge dokters leren praten over seks’
Coffee talk met hoogleraar seksuologie Ellen Laan
Plaats een reactie
Seks. Durft u dit onderwerp aan te kaarten in de spreekkamer? Iedere medische behandeling kan potentieel invloed hebben op seksualiteit en daar moet meer over gesproken worden, vindt hoogleraar seksuologie Ellen Laan. In de praktijk neemt een gevoel van gêne vaak de overhand en vermijden zowel arts als patiënt het onderwerp maar al te graag. ‘Dat is niet goed, het is belangrijk dat jonge dokters leren praten over seks.’ Dus dat deden de dames van KoffieCo, bij haar thuis met een bak koffie, en zo verzamelden zij een hoop praktische tips om dit onderwerp op een goede manier met patiënten bespreekbaar te maken! Benieuwd? Vast wel, want als extraatje komt ook haar stokpaardje aan bod: seksuele ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de slaapkamer…
Lees ook het interview uit de eindejaarsspecial met Ellen Laan: ‘We moeten af van het idee dat seks penetratie is’
Abonneer u op de podcast van KoffieCo:
Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify



meer afleveringen
-
‘Weekmakers in plastic verpakkingen hebben al tijdens de zwangerschap een hormoonverstorend effect op het ongeboren kind’
Hoewel Peter van den Hazel niet van koffie houdt, schuift hij toch graag aan bij KoffieCo om te vertellen over zijn vak: medische milieukunde. Het is een nog onbekend, maar erg belangrijk vakgebied. Als jonge dokter had Peter van den Hazel allerlei banen in het buitenland. In de tropen begon zijn interesse voor het milieu te groeien.
-
Els Visser overleefde een schipbreuk tijdens een coschap in Indonesië
Deze keer praat KoffieCo met Maran Jansen, die startte als arts en binnen het bedrijf Me-doc in een managementfunctie is doorgegroeid. Zij verzorgt onder andere coachingstrajecten voor jonge artsen, is interim-manager binnen Amsta en werkt daarnaast bij twee verschillende start-ups. Ze vertelt ons aan de hand van voorbeelden waarom artsen volgens haar uitstekende ondernemers zijn.
-
‘Je moet wel houden van een dosis spanning op zijn tijd’
Remco Haringhuizen is somatisch arts ggz en werkt in een tbs-kliniek. Een plek waar het volgens hem eigenlijk best wel gemoedelijk is. Hij schets ons een duidelijk beeld van de sfeer en vertelt ons over zijn patiëntenpopulatie. Weet hij ook wat iedereen op zijn geweten heeft en heeft hij weleens medelijden met zijn patiënten?
- Er zijn nog geen reacties