Alles voor jou als geneeskundestudent

Inloggen
Blogs
Blog

Ik schaam me soms enorm

Plaats een reactie

Ook al eet ik elke dag drie winterpenen om aan de 250 gram voorgeschreven groente te komen, sla ik alle koekjes bij de kopjes thee in restaurants af om niet te dik te worden en check ik altijd thuisarts.nl voordat ik de huisartsassistente bel, ben ik heus niet de ‘model’-geneeskundestudent. Ik schaam me soms enorm als arts in spe.

Bijvoorbeeld op de avond dat ik thuiskwam na een val van mijn fiets en daarna mijn gezicht moest desinfecteren met Absint, omdat ik zelf geen echt ontsmettingsmiddel in huis heb! Of op het moment dat ik mijn vader vroeg waarom ik nou zo’n gekke, pijnlijke plek op mijn onderarm had. Hij vroeg zich af of ik misschien mijn arm had gestoten, bijvoorbeeld tegen een deur, en dat zette me pas aan het denken. Tuurlijk, bedacht ik me, eigenlijk loop ik best vaak tegen halfopen deuren aan… En zeker op al die momenten dat ik net te horen had gekregen dat ik een blaasontsteking had, en huilend mijn moeder belde, in een volle bus richting de uni… Maar ook toen ik na het maken van een wondje bij het scheren van mijn bikinilijn, eerst al mijn huisgenoten langs moest met een vraag voor pleisters, aangezien ik zelfs díe niet heb! En toen deed ik alsof het om een wondje op mijn been ging, om het niet nog ongemakkelijker te maken om vervolgens te eindigen met een blauwe kinderpleister op mijn venusheuvel… En al helemaal toen ik pas een jaar (!) na het starten met de prikpil als anticonceptie erachter kwam dat die gekke deuken in mijn been, misschien wel te maken hadden met die prikken die ik zelf steeds in mijn bovenbenen ram. En dan pas bij de huisarts te bedenken dat ik zelf ook wel onder het kopje ‘Bijwerkingen’ op het farmacotherapeutischcompas.nl had kunnen kijken. Oja.

Ik weet niet of het jou als mijn toekomstige patiënt erg geruststelt, maar weet in ieder geval dat ik nergens van op kijk. Ik ben het maar, je medemens :)

lees ook
  • Lieve

    In haar witte jas is Lieve vooral medemens. Ze is gevoelig en aandachtig in het contact met haar dierbaren, docenten en patiënten. Sinds het eerste jaar van haar studie geneeskunde schrijft ze over wat haar opvalt in dat contact en zet ze vraagtekens achter de normale ´ziekenhuisgang´ van zaken. Want daar is nog genoeg te doen aan een menswaardige benadering!  

Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.