Blogs
Joep Neven
Joep Neven
1 minuut leestijd
Blog

Hoe presenteer je een misbaksel?

Plaats een reactie

Het is zondagavond en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: tijd voor Heel Holland Bakt. Een van mijn favoriete onderdelen van het programma is misschien wel de technische opdracht.

Voor alle niet-bakkers onder ons: bij dit onderdeel krijgen de deelnemers een beknopt recept en de benodigde ingrediënten voor een baksel dat ze nog nooit hebben gemaakt, maar nu onder tijdsdruk moeten bakken. Een garantie voor een hoop chaos, misbaksels en veel opluchting als de opdracht én beoordeling door Janny en Robèrt er weer op zitten.

Eigenlijk zit er in veel coschappen ook zo’n technische opdracht verscholen: de presentatie. Je moet immers een onderwerp kiezen dat nog niet door je voorgangers is besproken, dus vaak vraag je specialisten om inspiratie (de ingrediënten). Na een lange dag coschap zijn vaak alleen je avonden en weekenden nog over om je presentatie uit te werken (tijdsdruk). Om over de daadwerkelijke voordracht nog maar te zwijgen. Al duurt zo’n praatje vaak maar vijf tot tien minuten, het blijft toch peentjes zweten om een overdrachtsruimte vol specialisten (de Janny’s en Robèrts) te gaan vertellen over een onderwerp waar zij een stuk bedrevener in zijn dan jijzelf. Alsof je Robèrt moet uitleggen hoe hij een cake moet bakken.

Het gevoel als die presentatie en de gevreesde kritische vragen (die vaak reuze meevallen) er weer op zitten, is heerlijk. Presentaties zullen nooit mijn hobby worden, maar ik zie ze maar als een uitdaging om later in mijn carrière een geslaagd spektakelstuk op tafel neer te kunnen zetten.

Ook van Joep Neven

  • Joep Neven

    Joep Neven studeert geneeskunde in Rotterdam en zit in de eindfase van zijn coschappen. Naast coassistent, probeert hij ook een leuke vriend, zoon, teamgenoot, collega en kattenbaas te zijn.  

Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.