‘Toen dacht ik ja, die witte jas mag weg. Het is een bevrijding’
Giliam Kuijpers: kinderarts die haar hart volgde
Plaats een reactie
Arts, of toch niet?
Iedereen twijfelt weleens, wil ik wel echt arts worden? En wat als ik géén arts word? KoffieCo spreekt in deze serie met bekende en minder bekende mensen die na het behalen van hun artsdiploma uiteindelijk tóch iets anders zijn gaan doen.
Giliam Kuijpers
Deze week een nieuwe aflevering van ‘Arts, of toch niet’ met een totaal andere lading. In een kerk in Naarden, sprak KoffieCo af met Giliam Kuijpers. Zij werkte als kinderarts tot ze op jonge leeftijd tweemaal werd getroffen door een hartinfarct. Intuïtief wist zij al langer dat ze het pad dat zij bewandelde, moest veranderen. Nadat zij zichzelf was kwijtgeraakt, als patiënt en als kinderarts, was het tijd voor een nieuw hoofdstuk en hing zij haar stethoscoop aan de wilgen. Wat haar overkwam, vormde de basis voor een nieuw initiatief. De coassistenten van KoffieCo praten met haar over ‘connecting the dots’, hoe belangrijk het is dat patiënten goed begeleid worden in het ziekenhuis en Giliam leest haar brief voor, die ze schreef aan alle artsen en patiënten van Nederland.
De serie 'Arts, of toch niet?' op Spotify
Abonneer u op de podcast van KoffieCo:
Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify



meer afleveringen
-
‘Kies mensen die je echt interessant vindt, die kunnen je verder brengen’
Emma is een ambitieuze aios chirurgie en halverwege haar opleiding. KoffieCo ondervraagt haar over de ins & outs van de sollicitatieprocedure en praten met haar over het intense leven van een arts in opleiding tot chirurg. Want, zo vertelt Emma, het is en blijft een competitief hiërarchisch werkveld.
-
‘Soms benauwt het me een beetje, wil ik even afstand nemen en nadenken over waar ik eigenlijk mee bezig ben’
Martijn Scholtemeijer en Féline Scheijmans zijn zeer getalenteerde jonge dokters en deelnemers aan de Nationale Denktank. Waar in de medische wereld alles volgens protocollen moet gaan, gooit de Denktank alle regels overboord om zo op een andere manier na te denken over bestaande problemen en dilemma’s.
-
‘Het is belangrijk dat jonge dokters leren praten over seks’
In de praktijk neemt een gevoel van gêne vaak de overhand en vermijden zowel arts als patiënt het onderwerp maar al te graag. ‘Dat is niet goed, het is belangrijk dat jonge dokters leren praten over seks.’ Dus dat deden de dames van KoffieCo, bij haar thuis met een bak koffie. Luister nu de podcast!
- Er zijn nog geen reacties