Alles voor jou als geneeskundestudent

Inloggen

De Geneeskundestudent

De Geneeskundestudent vertegenwoordigt jouw belangen!

De Geneeskundestudent (het voormalig KNMG Studentenplatform) is dé landelijke en onafhankelijke belangenbehartiger van geneeskundestudenten. Het KNMG Studentenplatform is in 1996 opgericht als zelfstandig en landelijk overlegorgaan van de KNMG, de artsenorganisatie in Nederland. Sinds februari 2015 is De Geneeskundestudent een zelfstandige vereniging en een van de acht federatiepartners van de KNMG. Als lid word je – samen met ruim 17.000 andere leden – vertegenwoordigd door De Geneeskundestudent.

  Nieuws

  • Samenwerking voor arts van de toekomst

   Geneeskundestudenten zijn de artsen van de toekomst. Door een samenwerkingsovereenkomst tussen de KNMG, de LAD en De Geneeskundestudent ontwikkelen deze artsen in spe zich verder als professionele federatiepartner van de KNMG.

  • 24-uursdiensten niet meer van deze tijd

   Als medisch specialist ontkom je niet aan 24-uursdiensten; ze horen er nu eenmaal bij. Maar is dat wel zo? Veilig is anders, blijkt uit onderzoek. En ook voor de werk-privébalans zijn ze niet best.

  • Technische geneeskunde in opmars

   Vandaag is de ok waar je de hele week naar uit hebt gekeken. Samen met je collega-coassistenten heb je een planning gemaakt zodat elke ok een coassistent heeft. Je komt aan op ok en wat blijkt? Er is ook een student technische geneeskunde.

  • Achter de schermen bij De Genee­skunde­student

   ‘Goh, wat doe jij nou de hele dag?’ krijgen wij alsbestuursleden van De Geneeskundestudent vaak tehoren. Nou, vooral heel veel leuke dingen! Van ‘ontbijten’ met de minister tot de vele gezellige vergaderingen met het bestuur.

  • Eén op de zes co’s heeft last van burn-out

   Coassistenten hebben nog altijd meer dan gemiddeld te kampen met burn-outverschijnselen. Uit recent onderzoek van De Geneeskundestudent (DG) blijkt dat 17,1 procent van de coassistenten weleens last heeft van burn-outverschijnselen. Onder bachelorstudenten is dat 13,2 procent.

  • De co staat altijd aan

   Coassistenten kampen meer dan gemiddeld met burn-outverschijn­selen en ook andere geneeskundestudenten hebben er last van. Het taboe om erover te praten is aanzienlijk. ‘Eigenlijk raar, want ik ben er sterker uitgekomen’, zegt een van hen.

  • De beste jonge dokter

   Is dat de arts in spe die cum laude is afgestudeerd? Is dat de student die naast zijn/haar studie al direct een promotietraject heeft afgerond? Bestaat de beste jonge dokter eigenlijk wel? Zijn niet alle (jonge) dokters uniek?

  • 5102 wachtenden voor u...

   Zes jaar lang bloed, zweet en tranen. Dan hét moment: de uitreiking van de artsenbul en het uitspreken van de Eed van Hippocrates. Voor de vele geneeskundestudenten is dit een moment waar ze lang naar uitgekeken hebben.

  • Arbeidsmarktmonitor: een vertaling naar opleidingsplekken

   Al jaren is er min of meer dezelfde top vijf van specialismen die naarstig op zoek zijn naar nieuwe aanwas, aldus de arbeidsmarktmonitor . Dit wekt de schijn dat er wellicht ook weinig animo is voor de bijpassende opleidingen.

  • Professioneel gedrag begint in je studie

   Op maandag 14 november publiceerde De Geneeskundestudent de handreiking ‘Professioneel gedrag voor geneeskundestudenten’. Hierin wordt concreet omschreven hoe om te gaan met professioneel gedrag in de studie geneeskunde.

  • Van Rio tot de bajes

   Als beginnend coassistent ben je te vinden in het ziekenhuis, de huisartsenpraktijk of een speciale kliniek. Als je eenmaal arts bent, kun je ook op andere plekken terechtkomen. Otto, Peter Paul en Julie vertellen over hun werk in de gevangenis, op een plaats delict en op de Olympische Spelen.

  • Artsen pleiten voor preventie op de NTvG -dag

   ‘Het is tijd dat artsen zich meer gaan bemoeien met geldzaken in de zorg.’ Met deze woorden opent hoofdredacteur Yolanda van der Graaf op zaterdag 5 november de NTvG-dag. Zo’n driehonderd professoren, artsen en een aantal geneeskundestudenten komen bijeen in de Rode Hoed in Amsterdam om van gedachten te wisselen over de financiering van zorg.