Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen

Praktijkperikelen

 • Wantrouwen

  Binnen de ggz is wantrouwen een vaak gezien verschijnsel. Zo meldde zich een angstige patiënt bij ons die zijn klachten vanwege een diepgewortelde achterdocht in zijn omgeving niet met zijn huisarts durfde te bespreken.

 • De GGD denkt met u mee

  Omdat ik ten gevolge van een progressieve spieraandoening regelmatig problemen ondervind bij het zelfstandig bereiken van locaties in karakteristieke binnensteden, wat mij onder meer beperkt in het volgen van nascholingen, besloot ik in overleg met de revalidatiearts mij te wagen aan het aanvragen van een invalidenparkeerkaart.

 • Overvol

  7.30 uur. Op weg naar de praktijk hoor ik op de radio dat de politie veel meer meldingen heeft gehad over verwarde mensen. De apothekers in Amsterdam gaan hierom melding maken van patiënten die hun medicatie niet op tijd ophalen. De huisarts kan dan vervolgens ingeschakeld worden en op onderzoek uitgaan.

 • F****** FARMA

  Als ik dit stukje typ, heb ik eerst vier uur lang op de bank gelegen, niet in staat om zelfs maar mijn jas en schoenen uit te doen nadat ik een piepklein boodschapje om de hoek deed. Doodmoe. Mijn spieren doen het niet. Lezen gaat ook al niet, want een krant, boek of tablet vasthouden is te zwaar.

 • Voltooid?

  Ik loop visite bij een hoogbejaarde vrouw. Zij heeft diverse ouderdomskwalen en verzucht soms dat het niet meevalt om oud te zijn. Ik ken haar echter als een dame met een positieve inslag die er het beste van weet te maken.