Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen

Praktijkperikelen

 • Uit het leven van een dorpsdokter (DODO)

  Uit het leven van een dorpsdokter (DODO) die met de auto in de sloot raakte (vrijdagochtend, 7.50 uur, 1 kilometer voor aankomst in de praktijk).

 • Kinderpsychiatrie in Nederland: Té triest

  16-jarige zoon heeft sinds ruim anderhalf jaar een ingewikkeld mentaal probleem met veel schoolverzuim als gevolg. Na een halfjaar behandeling in de basis-ggz krijgt hij sinds een jaar specialistische zorg in een academisch centrum

 • Gazendiscipline

  In een Engelse ok moest ik ooit, tot mijn verrassing, tezamen met de assisterend verpleegkundige aan het einde van de operatie mijn handtekening zetten op de temperatuurlijst, onder de mededeling dat de gazen compleet waren.

 • MORK

  Mijn auto hapert. Het begon een jaar geleden, tijdens het rijden leek het even alsof ik geen gas gaf. Heel even, een seconde misschien. Ik schrok, maar voor ik kon kijken of de wijzertjes wiebelden of dat er een lampje was gaan branden, reed hij weer soepel verder. Wat gek, dacht ik. Een paar weken later deed hij het weer.

 • Alarm!

  Iedereen lijkt het erover eens te zijn dat de bureaucratie in de zorg dient te verminderen. Iedereen? Enkele organisaties houden moedig stand tegen deze aanval op de bureaucratie. Zo ook ONVZ.