Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Menno Oosterhoff

Blogger

Menno Oosterhoff is (kinder en jeugd) psychiater en teamleider polikliniek dwangspectrumstoornissen. Tevens initiatiefnemer van OCDNetwerk www.dwang.eu.

 • Menno Oosterhoff vlogt: Wat is psychiatrie?

  25 januari 2018

  Psychiater en MC-blogger Menno Oosterhoff is nu ook toegetreden tot het rijk der vloggers. Met voorbeelden en beeldspraak legt hij in deze eerste video uit wat psychiatrie nu eigenlijk inhoudt: gaat het om ongelukkige of om zieke mensen? lees meer

Blogs

 • De bende van drie

  Dat de zorg volkomen verkalkt en bureaucratisch gedecompenseerd is, is bekend. Toch een paar voorbeelden.

 • Moe

  Nee, ik heb geen writer’s block. Dat is niet de reden, dat er al even geen blogs meer van me verschijnen. Wat dan wel? Tja, hoe moet ik het noemen. Overspannen is een groot woord en ook te zwaar. Maar ik kan niet ontkennen dat de gebruikelijke overmaat aan energie op dit moment ver te zoeken is.

 • Wie grasduint in Barbies dossier?

  Tientallen mensen die niet bij de behandeling van Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, betrokken waren, hebben in haar medisch dossier gekeken. Nu denkt u natuurlijk dat dat allemaal mensen zijn die zich wilden verlustigen aan de ellende van een bekende Nederlander. Ik ben daar nog niet zo zeker van. Het zou wel eens veel erger kunnen zijn.

 • Geen beul of galgenveld

  In een interview op deze site met prof. Rinus Otte over het vooronderzoek naar vier artsen van wie de toetsingscommissie de euthanasie als onzorgvuldig had beoordeeld, verzucht deze op een gegeven moment: ‘Waar zijn ze nou zo bang voor, we hebben toch geen beul meer en geen galgenveld?’

 • Groot nieuws voor u

  Dit was de titel van (het Nieuwe Testament van) de Bijbel in omgangstaal, een Bijbelvertaling die de boodschap zo dicht mogelijk bij de lezer wilde brengen.