Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Henk van Gerven

Blogger

Voormalig huisarts Henk van Gerven is Tweede Kamerlid en woordvoerder zorg voor de SP.


Blogs

 • Stop het gepolder

  Tijdens de verkiezingscampagne speelde de zorg een grote rol. Wordt het eigen risico afgeschaft? Maken we een einde aan marktwerking en concurrentie door de invoering van een Nationaal ZorgFonds? Komt er twee miljard extra voor de ouderenzorg om het manifest van Hugo Borst en Carin Gaemers uit te voeren?

 • Het gapende geheime gat in de mondzorg

  Door de struisvogelpolitiek van de minister moeten we nu beleid maken op basis van gedateerde informatie uit 2013. Heel erg onverstandig, want actuele cijfers zijn onontbeerlijk als het gaat over de opleidingsplanning van tandartsen en mondhygiënisten.

 • Medische misser

  In 2007 ontstond bij baby Jelmer tijdens of direct na een operatie in het Universitair Medisch Centrum in Groningen een ernstige hersenschade door zuurstofgebrek. Het was vier jaar later dat de Nationale Ombudsman ongenadig uithaalde naar zowel het ziekenhuis als de Inspectie voor de Gezondheidszorg IGZ.

 • Rekenmachines en apps, een bedreiging voor onze volksgezondheid?

  Afgelopen week vond de laatste begrotingsbehandeling van Volksgezondheid plaats van dit kabinet. Partijen maakten de balans op van zes jaar Schippers en vier jaar Van Rijn. Er zat een groot verschil tussen het optreden van de minister en de staatssecretaris.

 • Patiënten en artsen: verenigt u, laat 33980 sneuvelen

  Tamelijk onopgemerkt is op dinsdag 13 september de wet 33980 in de Tweede Kamer aangenomen. Het betreft een wijziging van de Wet marktordening gezondheidszorg en enkele andere wetten in verband met het verbeteren van toezicht, opsporing, naleving en handhaving.