Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Emile Keuter

Blogger

Emile Keuter is neuroloog. De zorg voor patiënten met medisch onverklaarde klachten fascineert hem.  Lees meer over Emile Keuter in het interview: ‘Interactie is het instrument van de arts’.


Blogs

 • Marktwerking (3)

  De mogelijkheid om te switchen van zorgverzekering is weer voorbij en er waren minder mensen die van verzekeraar veranderden dan ooit. De zorgverzekeraars is het niet gelukt het onderscheid te maken, ondanks beloftes over second opinions, wachtlijstbemiddeling of contact met de beste zorgverleners.

 • Lachen

  Vrouwen kunnen zo heerlijk gieren van het lachen. Ik vind dat een onderstreping van het gegeven dat lachen een sociale functie heeft. Bij dieren is lachen vrijwel uitsluitend sociaal gedrag.

 • Ik vertrek

  Ik ben van plan om volgend jaar te verhuizen naar Aruba. Ik ben al aangenomen door de medische staf. Er zijn nog wat af te werken zaken om een soepele transitie mogelijk te maken, maar ik voel dat ik mijn door de Caraïben geadopteerde hart moet volgen en samen met mijn collega’s daar moet werken aan de gezondheidszorg op de Antillen.

 • Samenwerking

  Meer dan de helft van de mensen met medische klachten doet iets alternatiefs en meer dan de helft van die mensen vertelt dat niet aan de dokter. Al die mensen zouden het heel fijn vinden als artsen zouden samenwerken met alternatief therapeuten.

 • Kwaliteitssysteem

  Ik vind het opvallend dat zoveel mensen tijd hebben voor zo’n kwaliteitsbijeenkomst. Het hele managercorps zit vroom te luisteren naar de te stellen en de bereikte doelen, die eerst in het Amerikaans of (Euro)Engels en daarna in het Nederlands worden gepresenteerd.