Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Emile Keuter

Blogger

Emile Keuter is neuroloog. De zorg voor patiënten met medisch onverklaarde klachten fascineert hem.  Lees meer over Emile Keuter in het interview: ‘Interactie is het instrument van de arts’.


Blogs

 • Management

  Het was de tijd dat ik nog af en toe mijn hoofd om de deur stak bij de directie. Gezellig. Wat is het hard gegaan. Opeens waren we een bedrijf en communiceerde ik met de secretaresse van de clustermanager over de productie van onze Resultaat Verantwoordelijke Eenheid.

 • Psychosomatiek

  Ik zag eens een patiënt met een hemibeeld rechts en een afasie, bij wie wij twijfelden over de mate van organiciteit. Tegenwoordig zouden we even een spoed-MRI’tje maken en zien dat er geen infarct was, maar dit verhaal speelt in de tijd dat we nog vooral met ons hamertje en prikkertje tot een diagnose probeerden te komen.

 • De fibromyalgiegrap

  Op een coassistentensite werd een grap over kenmerken van fibromyalgiepatiënten geplaatst. Vooral ‘zegt een hoge pijngrens te hebben’ vond ik herkenbaar.

 • Kookboeken

  Evolutionair gezien is koken vooral een manier van uitwendige vertering. Voorbereiding van het voedsel ten faveure van ons maag-darmkanaal, vergelijkbaar met de manier waarop een hond zijn bot begraaft om er later van te smullen. Maar koken is meer.

 • De rijdende tuchtrechter

  Geef het nou maar toe. Jullie zijn een stelletje bekakte zakkenvullers die elkaar de hand boven het hoofd houden als het gaat om de vreselijke fouten die jullie maken.