Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht

Angela Carper

Columnist Veldwerk

In de column Veldwerk komen verschillende specialismen aan bod. Angela Carper is forensisch arts en werkt bij de GGD in Amsterdam.


Columns

 • Lachgas

  Een aantal zomers geleden kreeg ik in het park een ballon met lachgas in mijn handen gedrukt. ‘Doe nou, het is echt heel leuk, en het is zo voorbij!’

 • Vloeibare heroïne

  GHB. Steeds vaker kom ik het in de praktijk tegen: arrestanten die eraan verslaafd zijn. De groep van klassieke heroïnejunkies, die steeds kleiner (en ouder) wordt, lijkt plaats te maken voor een groep jonge mensen die verslingerd is geraakt aan GHB.

 • Een klein mensje

  Dubbelgevouwen in de badkamer, gekruld om de wc, verstopt onder het bed, de dood kom ik als lijkschouwer in haar vele verschijningsvormen tegen. Te water, in een weiland, in een trappenhuis, in een vliegtuig of op een olietanker; geen locatie te gek of we komen er om te schouwen.

 • De sterfconsulent bestaat allang

  ‘Dokter, u moet me wel een spuitje geven, hoor!’ Ik zag het al helemaal voor me, de talloze sterfconsulten bij de huisarts, nu de minister groen licht wil geven voor stervenshulp bij een 'voltooid leven'.

 • De huisarts ontbreekt

  ‘Ik ben al onderweg!’ laat ik – trots – weten aan de meldkamer, als ik gebeld word en men mij vertelt dat de voorgemelde euthanasie is voltrokken. Huisartsen wachten vaak al meer dan lang genoeg op ons.