Laatste nieuws
1 minuut leestijd

Voeding en chronische ziekten

Plaats een reactie

Voeding, gezondheid en ziekte vormen een complexe samenhang. Vooral bij het ontstaan van multi-factoriële aandoeningen, waartoe veel chronische ziekten behoren, speelt de inname van voedsel een belangrijke rol. Voeding en chronische ziekten beschrijft de weten-schappelijke stand van zaken op het gebied van voeding in relatie tot chronische ziekten. Er is ruim aandacht voor de ondersteunende rol die voeding kan bieden bij de behandeling en de preventie van chronische ziekten. Ook komen veelvoorkomende gevolgen van chronische ziekten op het gebied van voeding aan de orde. De informatie is gericht op medewerkers in de gezondheidszorg, zoals diëtisten, verpleegkundigen en huisartsen. Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel geeft een algemeen overzicht van de huidige wetenschappelijke inzichten over voeding, het tweede deel behandelt de relatie tussen voeding en verschillende aandoeningen. Het is voor de meeste mensen bekend dat bij het ontstaan van kanker voeding een belangrijke factor is. Dat aangepaste voeding nuttig kan zijn bij de behandeling van COPD is waarschijnlijk minder bekend. In het tweede deel is per ziekte een overzicht van de epidemiologische kennis met betrekking tot voeding opgenomen. Erg praktisch is dat ieder hoofdstuk een korte beschrijving  bevat van diagnostisch belangrijke factoren en de behandelingsmethoden stappen.



Dr. J.J. van Binsbergen,


dr. S. Kalmijn,


dr. ir. M.C. Ocké (red.),


oeding en chronische ziekten,


Van der Wees


250 blz., ISBN 90 5805 045 9, fl 75,- 

Media en cultuur
Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.