Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
Nieuws

Van ontucht verdachte huisarts krijgt langer voorarrest

Plaats een reactie

Een waarnemend huisarts uit Leiden, die vastzit op verdenking van het maken van foto’s en filmopnamen van ontklede patiënten in de huisartsenpraktijk, zag vandaag zijn voorarrest verlengd.

De man wordt tevens verdacht van ontucht met drie minderjarige meisjes in de privésfeer. Dat meldt het OM.

De ouders van een van deze drie meisjes deden begin oktober aangifte, waarna de politie onderzoek startte. Enkele weken later werd de 37-jarige man door de politie aangehouden. Sindsdien zit hij vast. Op de computer en telefoons van de man vond de politie de foto’s en filmpjes van de ontklede kinderen en vrouwen.  
De huisarts nam waar bij verschillende huisartsenpraktijken in de Randstad. In minstens drie hiervan zijn opnames gemaakt. De politie onderzoekt nog of er in meer praktijken sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag. Het voorarrest van de man is vandaag met zestig dagen verlengd.    De Inspectie Gezondheidzorg en Jeugd laat weten in nauw contact te zijn met de politie omtrent deze zaak.

Lees ook:

print dit artikel
Nieuws ontucht
  • Stephanie Thierens

    Stephanie Thierens rondt momenteel haar master Journalistiek af met een stage bij Medisch Contact. Daarna begint zij aan het laatste jaar van haar opleiding Geneeskunde.  

Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties