Toch hoge rekening voor kaakchirurg in spe
Plaats een reactieStudent kaakchirurgie Martine Luxwolda vangt bot bij het College van Bestuur van de Groningse universiteit. Ze maakte bezwaar tegen het instellingscollegegeld van 32.000 euro.
Volgens de nieuwe wet op het hoger onderwijs, van kracht sinds 1 september, moet de student die een tweede studie volgt het hogere instellingscollegegeld betalen. Studenten kaakchirurgie moeten zowel geneeskunde als tandheelkunde studeren en dat laatste kan alleen in Amsterdam, Groningen of Nijmegen.
Als enige van de drie universiteiten met tandheelkunde besloot de Rijksuniversiteit Groningen in september voortaan alleen de ‘eigen’ studenten het wettelijk collegegeld van 1672 euro te laten betalen; anderen moeten sinds die tijd het instellingscollegegeld betalen, wat voor tandheelkunde neerkomt op 32.000 euro per jaar. De studente kaakchirurgie kreeg een acceptgiro met dit bedrag op de deurmat. Ze ging in beroep, maar tevergeefs. Het college heeft het bezwaar van de studente ongegrond verklaard. ‘Het is een probleem van de overheid’, vindt het bestuur.
Heleen Croonen
Eerder bericht over het bezwaar tegen het hoge instellingscollegegeld:
Kaakchirurgie wordt dure aangelegenheid
Meer nieuws

- Er zijn nog geen reacties