Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
Nieuws

Syrische arts zoekt ervaringsplaats

2 reacties

Een oproep op Facebook voor de Syrische kno-arts Zuhir Alhumsi, die nu in Amersfoort woont, levert een stroom van reacties op.

Alhumsi en zijn vrouw Heba Albarbari, apotheker, zijn op zoek naar een ervaringsplek in een medische omgeving: ‘Niet om medische handelingen te verrichten, maar gewoon om de taal te leren, kennis op te doen en onder de mensen te zijn’, aldus ‘jobmaatje’ en manager Lex Bergers van vrijwilligersorganisatie ReconnAct in zijn oproep. Alhumsi is volgens Bergers druk bezig met het leren van de Nederlandse taal om uiteindelijk weer als kno-arts te kunnen gaan werken.

Bergers: ‘De oproep kreeg in een paar dagen tijd 1800 likes, 600 reacties en werd 6200 keer gedeeld. Alhumsi kreeg vijf mogelijke aanbiedingen voor een ervaringsplaats en mag een aantal dagen meelopen met enkele specialisten. Bovendien zijn er vakbondsbestuurders die hem willen helpen en kreeg hij studieboeken aangeboden. Zijn vrouw kreeg tien concrete aanbiedingen om te werken als apothekersassistente.’


lees ook

print dit artikel
Nieuws werk
 • Simone Paauw

  Simone Paauw (1978) werkt sinds april 2008 als journalist en webredacteur bij Medisch Contact. Ze interviewt het liefst de ‘gewone’ arts met een bijzonder verhaal en neemt graag een kijkje in de praktijk.  

Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

 • V. Geuskens, waarnemend huisarts, Haarlem 04-01-2017 16:22

  "Nog een tip: Vereniging voor buitenlands gediplomeerde artsen: www.vbga.nl"

 • Drs. R.Ossekoppele, Internist-allergoloog, Almelo 04-01-2017 14:51

  "Laat hen contact opnemen met het UAF, UAF.nl. Deze stichting ondersteunt vluchtelingen die hier verder willen studeren (universiteit, HBO, etc), het leren van Nederlands. En hun kennis en kunde beschikbaar stellen aan de Nederlandse samenleving.
  Ik ben niet actief op Face book, dus kan ik dit niet rechtstreeks aan degene melden.

  Wellicht willen collega's deze stichting ondersteunen?
  Van harte aanbevolen


  "