Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
Nieuws

Politie helpt trauma-arts naar spoedoperatie

Plaats een reactie
getty images
getty images

Een speciale eenheid van de politie Amsterdam heeft zondag een trauma-arts meegenomen in een politiewagen, zodat deze op tijd bij een spoedoperatie in het VUmc aanwezig kon zijn.

De trauma-arts, die op weg was naar het VUmc om een spoedoperatie te verrichten, kwam vast te zitten op de Gaasperdammerweg in Amsterdam-Zuidoost. Daar was het verkeer helemaal stil komen te staan toen door een ongeval zowel de A9 als de A2 dicht waren geslibd.

Nadat een hulpverzoek van de chirurg binnen was gekomen bij de meldkamer van de politie, schakelde de politie het zogenaamde Team Hoofdwegen Amsterdam in, een eenheid die zich bezighoudt met verkeerszaken op de grote wegen in de hoofdstad. Deze agenten reden naar de arts, die vervolgens in de politieauto mocht stappen en zo de file kon omzeilen. ‘Hij is met toeters en bellen naar het VUmc gebracht’, aldus een politiewoordvoerder. Een agent is in de auto van de arts gestapt, en heeft deze nadat de files waren opgelost bij het ziekenhuis afgeleverd.

‘Toen de arts de patiënt had gestabiliseerd, heeft hij ons meteen gebeld om zijn waardering uit te spreken’, aldus de politiewoordvoerder. Daarbij zou hij hebben laten weten dat hij ‘geen minuut later had moeten arriveren’.

lees ook

print dit artikel
Nieuws VUmc Amsterdam
  • Ilse Kleijne

    Ilse Kleijne-Thoonsen is journalist bij Medisch Contact, met een focus op politiek en financiën.  

Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties