Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
Nieuws

Nieuwe algemeen directeur KNMG

Plaats een reactie

Astraia Rühl wordt per half maart de nieuwe algemeen directeur van de KNMG. De komende maanden wordt ook een nieuwe bestuursstructuur geïntroduceerd, zo maakt de KNMG vandaag bekend.

Het KNMG-bestuur is tevreden over de komst van Astraia Rühl. Voorzitter René Héman: ‘Astraia Rühl kent het zorgveld goed, ze heeft gewerkt bij Verenso, bij ZonMw en de afgelopen jaren bij Vilans als directeur kennisnetwerken. Haar ervaring met het managen van professionals en het werken in een kennisorganisatie sluit heel goed aan bij onze organisatie. We vinden haar door deze combinatie van eigenschappen en ervaring een uitstekende persoon om de verdere ontwikkeling van het KNMG-bureau vorm te geven.’

Héman fungeerde sinds maart 2016 als interim-voorzitter van de artsenfederatie en is per 1 januari door de Algemene Vergadering benoemd tot voorzitter voor de komende vier jaar. Hij is van huis uit arts maatschappij en gezondheid. Hij werkte negen jaar curatief en heeft ruim twintig jaar ervaring in de publieke gezondheid, als bestuurder en nog wekelijks als arts in de spreekkamer.

Op 1 december heeft de Algemene Vergadering een bestuurlijke hervorming goedgekeurd. Besloten is om het bestuur van de KNMG te verkleinen naar een team van drie bestuursleden die de eerste lijn, de tweede lijn en de sociaal geneeskundigen vertegenwoordigen, met René Héman als onafhankelijk voorzitter.

Het huidige federatiebestuur komt meer op afstand te staan en de voorzitters van de federatiepartners gaan de Algemene Vergadering vormen. Het KNMG-bureau voert werkzaamheden uit in opdracht en onder verantwoordelijkheid van het bestuur, waarbij de dagelijkse sturing bij de algemeen directeur ligt.

LEES OOK

print dit artikel
Nieuws ZonMw
  • Marieke van Twillert

    Marieke van Twillert werkt als journalist voor Medisch Contact. Arbeidsmarkt, levenseinde en e-health hebben haar speciale aandacht.  

Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties