Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
Nieuws

LAD wijst actie voor ziekenhuis-cao af

1 reactie

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) vindt het te vroeg om actie te voeren voor een nieuwe cao voor ziekenhuizen. De LAD vraagt andere werknemerspartijen eerst verder overleg te voeren, want volgens de artsenorganisatie is er nog amper over de inhoud gesproken.

De vier werknemersorganisaties LAD, NU’91 (voor verpleegkundigen en verzorgenden), FNV en CNV voerden overleg met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over een nieuwe cao-ziekenhuizen, maar dat overleg liep begin deze maand vast. NU’91 besloot daarop uit protest rechtszaken te beginnen tegen ziekenhuizen, om ze daarmee te dwingen achterstallige toeslagen en verlof uit te keren. Ook FNV en CNV vinden dat de NVZ de werknemersorganisatie onvoldoende tegemoet is gekomen, en zouden bereid zijn tot acties in ziekenhuizen.

De LAD is het met de andere drie organisaties eens dat de NVZ hen meer tegemoet moet komen in hun cao-wensen, maar sluit zich niet aan bij de actie, meldt de organisatie donderdag. De LAD vindt dat de NVZ nog voldoende bereidheid toont om verder te praten. ‘Het is niet in het belang van de sector en de 200.000 werknemers om nu langdurig actie te gaan voeren’, aldus de LAD.

Lees ook:

print dit artikel Nieuws
  • Ilse Kleijne

    Ilse Kleijne-Thoonsen is journalist bij Medisch Contact, met een focus op politiek en financiën.  

Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • A.Cigaar, radioloog n.p., arnhem 22-04-2017 10:19

    "Ach got de LAD, een piepkleine partij in het geheel,schurkt meteen al lekker tegen de ziekenhuisdirecties aan, solidariteit alleen met de eigen beroepsgroep,artsen eigen en zeker niet met de grote bulk; verpleegkundigen en het andere voetvolk."

dit artikel delen