Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
Nieuws

LAD wijst actie voor ziekenhuis-cao af

3 reacties

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) vindt het te vroeg om actie te voeren voor een nieuwe cao voor ziekenhuizen. De LAD vraagt andere werknemerspartijen eerst verder overleg te voeren, want volgens de artsenorganisatie is er nog amper over de inhoud gesproken.

De vier werknemersorganisaties LAD, NU’91 (voor verpleegkundigen en verzorgenden), FNV en CNV voerden overleg met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over een nieuwe cao-ziekenhuizen, maar dat overleg liep begin deze maand vast. NU’91 besloot daarop uit protest rechtszaken te beginnen tegen ziekenhuizen, om ze daarmee te dwingen achterstallige toeslagen en verlof uit te keren. Ook FNV en CNV vinden dat de NVZ de werknemersorganisatie onvoldoende tegemoet is gekomen, en zouden bereid zijn tot acties in ziekenhuizen.

De LAD is het met de andere drie organisaties eens dat de NVZ hen meer tegemoet moet komen in hun cao-wensen, maar sluit zich niet aan bij de actie, meldt de organisatie donderdag. De LAD vindt dat de NVZ nog voldoende bereidheid toont om verder te praten. ‘Het is niet in het belang van de sector en de 200.000 werknemers om nu langdurig actie te gaan voeren’, aldus de LAD.

Lees ook:

print dit artikel
Nieuws
 • Ilse Kleijne

  Ilse Kleijne-Thoonsen is journalist bij Medisch Contact, met een focus op politiek en financiën.  

Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

 • jos rensing, huisarts, den haag 22-05-2017 21:53

  "Cigaar zou wel eens een troll kunnen zijn.
  Tijdrovend voor de redactie van MC om dat uit te zoeken, maar als zij hun status van gerespecteerd en gewaardeerd forum willen behouden is dat helaas wel nodig.
  Analyse en zo nodig verwijdering dus. Ubi pus ibi evacua.


  "

 • Ruud Hoenderop, radioloog, Tiel 22-05-2017 21:40

  "Op dit artikel reageren
  REACTIES

  Ruud Hoenderopq, radioloog, Tiel
  22-05-2017 21:21
  "Oh ja in de Big registratie is er niets te vinden van "collega" Cigaar
  QED
  Ruud Hoenderop"

  RuudHoenderop, Radioloog, Tiel
  22-05-2017 21:15
  "Mijn reactie betreft niet het artikel. Ik ben verwonderd over de reacties van de heer A.Cigaar , radioloog np.
  Het bijzondere is dat ik ook al 25 radioloog ben. Werkzaam in het ZRT te Tiel. Ik heb nog nooit van de heer A.Cigaar gehoord en ook in de ledenlijsten van de Nederlandse vereniging voor Radiologen kan ik deze meneer nergens vinden.
  De heer a. Cigaar komt pas voor het eerst in 2017 via Google op het internet voor. Voor die tijd in de hele carrière niets. Bijzonder!!
  Het bijzondere van de heer Cigaar is dat hij steevast van mening is dat medisch specialisten zoals hijzelf dus geldwolven zijn. Hij heeft de laatste tijd op minstens 5 fora aangegeven dat specialisten (hijzelf dus incluis) niet deugen.
  Ik ben zeer benieuwd naar het curriculum van de heer cigaar.
  Ben echter bang dat het hier gaat om iemand die zomaar geen collega zou kunnen zijn.
  Wellicht dat de redactie van Medisch contact een klein antecedentenonderzoek kan doen. Ikzelf ben de komende dagen druk.
  Ben zeer benieuwd naar het vervolg
  Ruud Hoenderop, Full time radioloog, Ziekenhuis Rivierenland Tiel""

 • A.Cigaar, radioloog n.p., arnhem 22-04-2017 10:19

  "Ach got de LAD, een piepkleine partij in het geheel,schurkt meteen al lekker tegen de ziekenhuisdirecties aan, solidariteit alleen met de eigen beroepsgroep,artsen eigen en zeker niet met de grote bulk; verpleegkundigen en het andere voetvolk."