Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
Nieuws

Kruidvat en Trekpleister stoppen met verkoop sigaretten

Plaats een reactie

De winkelketens Kruidvat en Trekpleister bouwen per 1 januari de verkoop van sigaretten af. Binnen twee jaar moeten alle 1373 winkels in Nederland en België volledig tabaksvrij zijn.

De ketens stoppen met de verkoop omdat ze zich meer willen richten op gezondheid. Verkoop van sigaretten past niet meer bij de ketens, stelt topman Gerard van Breen in een bericht op de website van Kruidvat. Aan het eind van 2018 verkoopt twee derde van de winkels geen tabak meer, in de loop van 2019 moeten alle winkels tabaksvrij zijn. De verkoop wordt stapsgewijs afgebouwd omdat de winkels meteen ook worden verbouwd en om te voorkomen dat ingekochte voorraden verloren gaan.

De drogisterijen zijn niet de enige die met de start van 2018 regels doorvoeren om de eerste rookvrije generatie te realiseren. Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is vanaf 1 januari het eerste volledig rookvrije ziekenhuis van Nederland. Op de Amsterdamse veerponten mag na actie van de Amsterdamse Huisartsenkring sinds maandag ook niet meer worden gerookt.

Lees ook

print dit artikel
Nieuws roken
  • Stephanie Thierens

    Stephanie Thierens rondt momenteel haar master Journalistiek af met een stage bij Medisch Contact. Daarna begint zij aan het laatste jaar van haar opleiding Geneeskunde.  

Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties