Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
film

In blue

Psychische wonden

Plaats een reactie
In blue, nu in de bioscoop

Als stewardess Lin tijdens een vlucht naar Boekarest moet helpen bij een bevalling, maakt dit emoties in haar los die ze lang niet onder ogen heeft durven komen. De volgende dag op weg naar het vliegveld rijdt haar taxi de 15-jarige weesjongen Nicu aan, een jongen die in de ondergrondse tunnels van de stad leeft en zichzelf prostitueert. Lin begeleidt hem naar het ziekenhuis en dat is het begin van een verwarrende band tussen de twee: hij wordt (op zijn manier) verliefd op haar; zij ontwikkelt moederlijke gevoelens voor hem.

Het eerste halfuur van In Blue is behoorlijk spannend, daarna zakt de film wat in – je ziet aankomen hoe het zit: Lin gaat gebukt onder een heftig trauma; Nicu’s hele bestaan is traumatisch. Maar regisseur Jaap van Heusden ensceneerde met vaste hand en legt zo – mede dankzij een stel heel goede acteurs – bloot hoe mensen elkaars kwetsbaarheden herkennen en uitdagen.

print dit artikel
Media en cultuur
  • Henk Maassen

    Henk Maassen (1958) is journalist bij Medisch Contact, met speciale belangstelling voor psychiatrie en neurowetenschappen, sociale geneeskunde en economie van de gezondheidszorg.  

Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties