Laatste nieuws
1 minuut leestijd
Nieuws

Hans van Santen kondigt vertrek aan

9 reacties
Mark van der Zouw
Mark van der Zouw

Hoofdredacteur Hans van Santen vertrekt eind van dit jaar bij Medisch Contact. Hij neemt met enige pijn in het hart afscheid.

‘Dit besluit heb ik na veel wikken en wegen genomen. De reden is dat ik vind dat het goed is dat de positie van hoofdredacteur van Medisch Contact en Arts in Spe eens in de vijf à zeven jaar wisselt. Een nieuw gezicht, nieuwe inzichten, de blik van een ‘verbaasde kabouter’, het is volgens mij goed voor de titel. Ik heb met heel veel plezier leidinggegeven aan de redactie en ben trots op wat we met elkaar bereikt hebben in de afgelopen jaren.’

Van Santen trad in juni 2012 aan als hoofdredacteur. Onder zijn leiding werd het uitgeven van de titel in eigen beheer genomen en groeide de oplage van het tijdschrift tot 47.500 exemplaren. Online maakte de titel een grote ontwikkeling door met een totaal vernieuwde website, dagelijkse nieuwsbrieven, een eigen banenportal en sterke aanwezigheid op sociale media.

Daarnaast werd de bijlagenreeks Medisch Contact Thema opgezet met de gedachte dat medisch specialisten uit het ene vak hun collega’s van andere disciplines een kijkje in de keuken gunnen. Onder het bewind van Van Santen heeft verder de evenementenreeks Medisch Contact Live een vaste plek gekregen, net als het jaarlijks terugkerende ‘Ontbijt met de minister’, dat dit jaar het eerste lustrum bereikt.

Van Santen heeft zijn hoofdredacteurschap altijd gecombineerd met twee praktijkdagen in zijn huisartsenpraktijk te Velp. Na zijn afscheid gaat hij weer meer dokteren en kijkt wat er verder op zijn pad komt.

Redactie Medisch Contact

Naar de vacature Hoofdredacteur Medisch Contact

Nieuws werk

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.