Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
Frans Fonville
01 december 2016 1 minuut leestijd
ingezonden reactie

Geneesmiddelenbulletin

Vorige week werden de lezers van Medisch Contact geïnformeerd over het verdwijnen van het Geneesmiddelenbulletin als maandelijkse bijlage bij ons KNMG vakblad.

Reden: het GeBu krijgt onvoldoende financiering om in de huidige vorm door te gaan. De nieuwe vorm is een app, die wellicht door meer collega’s wordt geraadpleegd dan de papieren versie.

De achterliggende boodschap is: onze beroepsgroep kiest ervoor om onafhankelijke berichtgeving over geneesmiddelen, geneesmiddelenonderzoek, minder prioriteit te geven. Dat is een zorgelijke trend. Het temperen van het misleidende feest der verwachtingen dat de farmaceuten ons voorschotelen is een professionele plicht. Validiteit, onafhankelijkheid en reproduceerbaarheid van onderzoek is een belangrijk wetenschappelijk fundament voor ons handelen. Daar wordt door het verminderen van deze geldstroom aan getornd.

Wij als huisartsen van Meander steunen de redactie van het GeBu in hun aanklacht. Niet omdat de papieren versie verdwijnt, maar omdat we ons als beroepsgroep in de kaart laten kijken. De KNMG is aan zet: steun de onafhankelijke berichtgeving serieus en maak meer werk van vlotte toegankelijke onafhankelijke informatie over geneesmiddelen.

Frans Fonville, namens huisartsenmaatschap Meander, Coevorden

print dit artikel
ingezonden reactie
Dit artikel delen