Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
Nieuws

Chirurgen speeddaten met patiënten

Plaats een reactie

Vier chirurgen van het Noord-Brabantse St. Anna Ziekenhuis gaan ‘speeddates’ houden met patiënten die vragen hebben over veel voorkomende aandoeningen.

Patiënten kunnen begin juli een gratis afspraak maken voor een een-op-een gesprek met een chirurg. Dan zitten op een ochtend en een avond vier algemeen chirurgen klaar, die traumatologie, oncologische chirurgie en vaatchirurgie/spataderen als aandachtsgebied hebben. Het is de bedoeling dat ze dan ingaan op vragen over veelvoorkomende aandoeningen, gericht op kleine chirurgische ingrepen. Het ziekenhuis noemt onderwerpen als etalagebenen, aambeien, fistels, ingegroeide teennagels en vetbulten als voorbeeld.

Het idee achter de door de chirurgen en het ziekenhuis samen bedachte vorm van speeddates is om ‘laagdrempelig contact te stimuleren tussen patiënten en chirurgen’, zegt ziekenhuiswoordvoerder Rian Peeters. Volgens haar is deze manier van informeren erop gericht om mensen met name vragen te laten stellen over onderwerpen waarbij ze er zelf niet direct aan denken om deze voor te leggen aan een specialist, terwijl ze wel te behandelen zijn. Het ziekenhuis verwacht niet in het vaarwater van huisartsen te komen. ‘Als er bij een patiënt iets moet gebeuren, moeten ze toch eerst langs de huisarts.’

Het ziekenhuis hield eerder al een vergelijkbare sessie met plastisch chirurgen.

Lees ook:

print dit artikel
Nieuws chirurgen
  • Ilse Kleijne

    Ilse Kleijne-Thoonsen is journalist bij Medisch Contact, met een focus op politiek en financiën.  

Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties