Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
Laatste nieuws
Heleen Croonen
10 april 2012 1 minuut leestijd
Wetenschap

Chinese kool helpt tegen kanker

Plaats een reactie

De resultaten van onderzoek leiden niet altijd tot een 'eureka!'-gevoel. Soms is 'goh' meer op zijn plaats.

Groenten uit de kruisbloemenfamilie (Cruciferae of Brassicaceae) doen veel goed voor vrouwen met borstkanker. Wie de eerste drie jaar na de diagnose relatief veel van deze groenten eet, verlaagt het risico op overlijden. Bovendien is de aan borstkanker gerelateerde mortaliteit lager en keert de ziekte minder vaak terug.

Het onderzoek is uitgevoerd onder Chinese vrouwen, die uit deze plantenfamilie vooral veel Chinese kool en rapen eten. Het westerse dieet bevat ook groenten uit de kruisbloemenfamilie, maar dat zijn dan bijvoorbeeld broccoli, spruitjes en bloemkool. Het is niet bekend of deze groenten dezelfde effecten hebben.

Gepresenteerd op de bijeenkomst van de American Association for Cancer Research 2012
Wetenschap kanker voeding
Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.