Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
Laatste nieuws
Nieuws

Autoriteit Persoonsgegevens raadt WhatsApp af

1 reactie

WhatsApp voldoet niet aan de norm voor het delen van medische gegevens. Dat stelt de Autoriteit Persoonsgegevens in een reactie op een uitzending van EenVandaag dinsdagavond waarin het gebruik van WhatsApp door artsen aan de kaak wordt gesteld. Volgens EenVandaag is WhatsApp niet meer weg te denken in de medische wereld en zijn artsen laaiend enthousiast over de berichtenapp.

Artsen die online gegevens over patiënten met elkaar willen delen moeten zich er goed van vergewissen dat dit gebeurt met een veilige techniek, waarmee medische gegevens goed beveiligd zijn tegen toegang van derden. Als de privacy van patiënten wordt geschonden, kan de Autoriteit Persoonsgegevens een individuele arts een bestuurlijke boete opleggen, licht woordvoerder Inger Sanders toe. Op de vraag of artsen wel gebruik mogen maken van WhatsApp als de gegevens of foto’s die ze delen niet herleidbaar zijn naar de patiënt – zoals het advies van de KNMG luidt – wil ze niet ingaan. De Autoriteit Persoonsgegevens raadt artsen aan op zoek te gaan naar alternatieven.

Simone Paauw

Een vandaag: Medische info delen via Whatsapp

© Shutterstock
© Shutterstock
Lees ook:
Nieuws app privacy patiëntgegevens beroepsgeheim whatsapp persoonsgegevens
  • Simone Paauw

    Simone Paauw (1978) werkt sinds april 2008 als journalist bij Medisch Contact. Ze interviewt het liefst de ‘gewone’ arts met een bijzonder verhaal en neemt graag een kijkje in de praktijk.  

Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • J.A. Borgstein, arts 25-02-2016 01:00

    "misschien nuttig om eel lijstje met 'veilige' alternatieven te maken
    wij gebruiken meestal telegram en threema"

 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.