Anios wint start-upprijs met Oma’s Soep
Plaats een reactieAnios neurochirurgie Robert Croese heeft maandag de start-upprijs van Albert Heijn gewonnen. De producten van zijn bedrijf Oma’s Soep liggen binnenkort in de schappen van deze supermarktketen.
Croese kwam tijdens zijn studie geneeskunde veel eenzaamheid tegen, vertelt hij op de website van Oma’s Soep. ‘Ik zag dat oudere mensen eigenlijk steeds vaker voor een gesprekje bij een arts kwamen en niet omdat ze ziek waren’, zegt Croese. Met zijn voormalig klasgenoot richtte hij het bedrijf op dat kookgroepen voor ouderen in buurtcentra organiseert. Ouderen maken de soepen daar samen met jongeren. Dit zijn veelal vrijwilligers, maar ook jongeren die door bijvoorbeeld een burn-out zijn uitgevallen.
Om duurzaam te werken, haalt het bedrijf bij supermarkten onverkoopbare groenten op die beschadigd zijn of er om een andere reden niet mooi uitzien. De soepen worden in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Groningen verkocht aan cateraars, restaurants, bedrijven en supermarkten. Croese startte – met Kranendijk –Oma’s Soep begin 2017 en rondde in de zomer van datzelfde jaar zijn master geneeskunde aan de VU af. Hij ambieert een opleidingsplek neurologie en werkt momenteel als anios neurochirurgie in het HagaZiekenhuis.
Lees ook-
Eva Nyst
Eva Nyst werd geboren in Australië en groeide op in Middelburg. Ze studeerde filosofie en theologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte twee jaar als journalist bij De Volkskrant. Van 2001 tot 2022 was ze in dienst bij Medisch Contact. Sindsdien is zij werkzaam bij de KNMG als beleidsadviseur.
- Er zijn nog geen reacties